Trend Olasz miniszter: értelmetlen az e-autók erőltetése

Olasz miniszter: értelmetlen az e-autók erőltetése

MTI | 2023.10.04 06:17

Olasz miniszter: értelmetlen az e-autók erőltetése

Fotó: Pixabay

Nincs értelme az elektromos autókat erőltetni, sokkal inkább a vasútra kellene helyezni a hangsúlyt az ökológiai átmenetben - jelentette ki Matteo Salvini olasz közlekedési miniszter, miniszterelnök-helyettes az Expo Ferroviaria vasúti kiállításon.

Hirdetés

„A vonatok és a vasutak hoznak fenntarthatóságot és valódi ökológiai átmenetet, nem pedig az elektromos autók mindenki számára és bármilyen áron történő bevezetése, ami csak Kínának jelent hatalmas ajándékot" - fogalmazott Salvini, hozzátéve, hogy „az elektromos autó egy rakás, Brüsszel által erőltetett ostobaság".

A vasúti kiállításon az olasz közlekedési miniszter köszönetét fejezte ki „mindazoknak, akik a vasúti szférában dolgoznak, és akik az ökológiai átmenet valódi támogatói". Nem úgy mint az autóipar, ahol „a dolgozók ezreit hagynák munka nélkül Európa őrült döntései miatt" - fűzte hozzá.

Salvini egyúttal kijelentette, ragaszkodni fog ahhoz, hogy a Szicíliát és az olasz szárazföldet a Messina-szoroson keresztül összekötő, a világ leghosszabb függőhídjának a költségfedezete szerepeljen a 2024-es költségvetésben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink