Trend Németországban kezd fejlesztésbe a Torc Robotics

Németországban kezd fejlesztésbe a Torc Robotics

autopro.hu/V.M. | 2022.04.12 08:21

Németországban kezd fejlesztésbe a Torc Robotics

Fotó: Daimler Truck Media Site

A Daimler Truck leányvállalataként működő, önvezető teherautók fejlesztésével foglalkozó Torc Robotics Stuttgartban nyitotta meg új, szoftverekkel és egyéb önvezetési technológiákkal foglalkozó fejlesztőközpontját.

Hirdetés

A nehéz tehergépjárművekhez négyes szintű önvezetésre képes önvezető rendszereket fejlesztő amerikai Torc Robotics európai központjában dolgozók a tengerentúlon zajló fejlesztéseket fogják támogatni.

A stuttgarti fejlesztőközpont, ami nem messze fekszik a Daimler Truck vállalati, valamint kutatás-fejlesztési központjaitól, jelenleg szoftvermérnököket, adattudósokat, illetve más, fejlesztési, validálási és biztonsági szakterületekkel foglalkozó mérnököket keres.

A Torc Robotics célja, hogy elsőként dobjon piacra egy skálázható, nyereségesen értékesíthető önvezető rendszert. Ennek érdekében szorosan együttműködik a Daimler Truck-kal a rendszer szoftveres, számítógéphardveres és érzékelőtechnológiai elemeinek optimalizálásában.

A Daimler Truck 2019-ben szerzett többségi részesedést a Torc Robotics-ban. Az Egyesült Államokban a kettő vállalat jelenleg közösen folytat fejlesztéseket és teszteket. Utóbbiak már a közutakon is zajlanak Új-Mexikó és Texas autópályáin a Torc Robotics autonóm teherautóival.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink