Trend Még talicskákat is elektrifikálnák?

Még talicskákat is elektrifikálnák?

autopro.hu/Sz.K. | 2023.08.06 04:23

Még talicskákat is elektrifikálnák?

Fotó: Youtube/Electrek

Az elektromosság mindent elér manapság, esetenként túlzásokba is esnek a gyártók. Autók? Érthető. Kerékpárok? Persze. Csónakok? Miért ne? Viszont most egy kerti szerszámokról van szó, ami elsőre kicsit meredeknek hangzik.

Hirdetés

A most bemutatott, Dumper E300 névre hallgató elektromos talicska mindössze 179 kilogramm súlyú, de akár 300 kilogramm terhelést is elbír -vagyis egy hagyományos talicska súlyánál jóval nehezebb, viszont a teherbírásban sem kell szégyenkeznie. Mindezek mellett a használata sem megterhelő: van egy kis platform a hátulján, így rá is lehet állni munka közben.

Kerekei kialakításának köszönhetően bármilyen terepen használható, még a laza talajon is jól kezelhető, ami egy építkezési területen nem hátrány.

A talicska maximálisan 15 kilométer/óra sebességgel halad, bár hátrafelé a legfeljebb 6 kilométer/óra sebesség nem túl nagy. Viszont egy hagyományos talicskával való hátramenetben valószínűleg nem tartható a 6 kilométer/óra sebesség, főleg több száz kiló súllyal.

Más jó tulajdonságai is vannak, amik ellensúlyozzák a viszonylag lassú sebességet. Például rendkívül kicsi a fordulókörének sugara, alig 1,5 méter.

Tényleg hasztalan?

Elsőre furcsának tűnhet az elektromos talicska ötlete. De minél többet ízlelgetjük ezt a dolgot, annál jobban meg lehet barátkozni vele – egy alaposan megpakolt talicskát mozgatni nem könnyű. Egyetlen út vagy kettő még megoldható, de ha egész nap ilyen terhekkel kellene cipekedni, akkor valószínűleg egy elektromos talicskára esne a választás.

A listaár az Alibabán 630 dollár (220 ezer forint) – írja az electrek.com. Természetesen a végső ár gyakran sokkal magasabb lehet, még az olcsóbb tételeknél is, mint ez. Szóval ne legyünk túl lelkesek. Pénz küldése ismeretlen cégeknek a világ másik felére kockázatos, és talán nem így kellene belevágni a kerti munka elektrifikálásába. De az ötlet megfontolandó!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink