Trend Más iparágakat is segít a 3D nyomtatásban a Daimler

Más iparágakat is segít a 3D nyomtatásban a Daimler

autopro.hu/P.B. | 2021.10.31 12:20

Más iparágakat is segít a 3D nyomtatásban a Daimler

Fotó: Daimler Media

A Daimler Buses 3D nyomtatási kompetenciaközpontja bővíti portfólióját, és immár más iparágak ügyfelei számára is kínál additív gyártási szolgáltatásokat. Az új portfólió a különböző tanácsadási szolgáltatások mellett digitális raktározást és igény esetén egyedi alkatrészgyártást is tartalmaz.

Hirdetés

A vállalat közleménye szerint a Daimler Buses már 2016 óta foglalkozik 3D nyomtatással és additív gyártással. Ennyi idő alatt már komoly tapasztalatot gyűjtöttek össze a cég szakemberei, amit szeretnének továbbadni más iparágak szereplőinek is.

Saját egységünkkel tanácsot adunk más iparágak ügyfeleinek, és támogatjuk őket alkatrészbeszerzésük digitalizálásában – mondta Bernd Mack, a Daimler Buses ügyfélszolgálati vezetője.

Jól jöhet a 3D nyomtatás

Sajnos a jelenlegi helyzetben nem ismeretlen helyzet, ha bizonyos alkatrészekből hiány van, ahogy az sem ritka, hogy pótalkatrészekre van szükség. Ilyenkor kellenek a gyors megoldások ahhoz, hogy továbbra is tudja teljesíteni a megrendeléseit egy gyártó.

Legyen szó rövid távú, egyszeri szükségletről, vagy akár egy konkrét beszállító kieséséről, az additív gyártás a lehetséges megoldások széles skáláját kínálja. A Daimler Buses 3D nyomtatási szolgáltatásai nemcsak a sürgős keresleti problémákat képesek megoldani, hanem költségcsökkentést is biztosítanak a raktározáshoz, a szerszámbeszerzéshez és a selejtezéshez – írja a vállalat.

Komoly tapasztalat

A 3D nyomtatás területén a Daimler Buses több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik, manapság a technológiát az értékesítés utáni területen, after sales szolgáltatások esetében alkalmazzák a cégnél annak érdekében, hogy gyorsan és rugalmasan reagálhassanak a sürgős vásárlói igényekre, például amikor az ügyfelek ritkán szükséges alkatrészeket rendelnek, vagy különleges kéréseik vannak. Ma már közel 40 ezer buszalkatrész készíthető el additív gyártással.

Ezek egy része a megfelelő digitalizálási lépéseken, jóváhagyási folyamatokon és számos termékteszten átesve már csak 3D nyomtatott alkatrészként érhető el, és a szükséges nyomtatási információkkal együtt a „digitális raktárban” tárolják. Az ügyfelek online és szervizpartnerükön keresztül is szerezhetnek 3D nyomtatási licencet, hogy a megfelelő alkatrészeket egy tanúsított 3D nyomtatóközpontban gyártsák le.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink