Trend Már Kínában is búcsút intenek a belső égésű motoroknak

Már Kínában is búcsút intenek a belső égésű motoroknak

autopro.hu/P.B. | 2022.08.24 14:21

Már Kínában is búcsút intenek a belső égésű motoroknak

Fotó: Pixabay

Hajnan az első olyan tartomány Kínában, amely meghatározta a belső égésű motorral szerelt járművek kivonásának dátumát. Kína legdélibb és legkisebb tartománya 2030-tól betiltja a belső égésű motoros járművek értékesítését.

Hirdetés

A Kína szárazföldi területeitől délre eső szigeten 2030-tól kezdve csak a alternatív hajtású járműveket (New Energy Vehicle – NEV), azaz elektromos, plug-in hibrid és hidrogén üzemanyagcellás autókat lehet újonnan regisztrálni – a konnektorról tölthető hibridekkel tehát részben belső égésű motorral hajtott járművek is kikerülhetnek Hajnan útjaira.

A döntéshozók célja, hogy 2030-ra Hajnan járműveinek 45 százaléka elektromos legyen, ennek érdekében a hajnani kormány a töltési infrastruktúra jelentős bővítését tervezi 2025-ig. A tervek során a tartomány várhatóan zéró emissziós zónákat alakít ki a városokban a járművek számára.

A politikusok is beállnak a sorba

Maga a tartományi kormány is jó példát kíván mutatni: 2030-ra a közszolgálatban lévő járművek kizárólag NEV-ek lesznek a tervek szerint, vagyis addigra a teljes flottát át kell alakítani. Ennek érdekében már 2025-től csak alternatív hajtású autókat vehetnek a közszolgáltatók – írja az electrive.com.

Hajnanban egyébként kilencmillió ember él, a tartománynak nincs szárazföldi összeköttetése Kínával az autókat csak komppal tudják bevinni oda.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink