Trend Közös vállalkozással fókuszál az elektromobilitásra a Traton és a Hino

Közös vállalkozással fókuszál az elektromobilitásra a Traton és a Hino

autopro.hu/P.B. | 2020.11.03 06:19

Közös vállalkozással fókuszál az elektromobilitásra a Traton és a Hino

Fotó: Hinotratongp

A két vállalat az akkumulátoros elektromos hajtás fejlesztésének érdekében dolgozik együtt, valamint az üzemanyagcellás technológia területén is kutatásokat végeznek majd. A cégek specialistái együtt dolgoznak majd az adott projekteken, előbb Svédországban, majd Japánban kezdik meg a munkát.

Hirdetés

A közös vállalkozás ötlete azon alapszik, hogy a jövőben várhatóan még nagyobb kereslet és szükség lesz az elektromobilitást lehetővé tévő technológiák fejlesztésére. A Hino közleményében hozzátette, hogy a cég elkötelezett a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében, ezen tervével pedig összhangban van a Tratonnal kötött megállapodás.

A Traton vezérigazgatója, Matthias Gründler szerint az egyezség egy újabb fontos lépcsőfok a cég elektrifikációs törekvéseiben. A Traton célja, hogy 2025-ig egymilliárd eurót invesztáljon az elektromobilitásba. Konkrétabban a cél, hogy a Traton piacvezető legyen a teherautók és buszok számára fejlesztett moduláris elektromos hajtásokban.

Nem ez az első megállapodás a két leányvállalat között

A Hino és a Traton már 2018-ban aláírt egy hosszútávú stratégiai megállapodást, ami alapján 2019-ben már elindítottak egy közös vállalkozást. A két cég több területen is kiegészíti egymást, például a Traton a nehéz haszongépjárművek területén számít specialistának, addig a Hino szakterülete Ázsiában a kisbuszok és kisteherautók, furgonok elektrifikálása.

A megállapodás nem zár ki másokat az együttműködésből, például a Hino a kínai BYD Csoporttal is együttműködik – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink