Trend Hidrogénes traktort mutattak be

Hidrogénes traktort mutattak be

autopro.hu/Sz.K. | 2023.03.16 09:18

Hidrogénes traktort mutattak be

A kép illusztráció. | Fotó: Facebook/Versatile-Ag

A Fendt mezőgazdasági géppari vállalat bemutatta az első, hidrogénnel működő traktorának prototípusát. A Fendt más partnerekkel együtt részt vesz az alsó-szászországi H2Agrar mezőgazdasági modellprojektben, amelynek célja a mezőgazdasági felhasználású hidrogéninfrastruktúra kutatása.

Hirdetés

A projektben először egy hidrogénüzemű traktor prototípusait fogják rendszeresen használni a gazdaságokban. E célból a Fendt 2023 áprilisában szállítja le két elsőgenerációs prototípusát az alsó-szászországi Haren (Emsland) gazdaságba. Ott a H2Agrar projekt részeként használják majd őket, hogy megállapítsák a hidrogénüzemű járművek mezőgazdasági alkalmazásokban való életképességét. A projekt résztvevői a továbbiakban a helyi szélerőművekből előállított zöld hidrogént fogják felhasználni.

A Fendt már jó ideje dolgozik a mezőgazdasági ágazatban a károsanyag-kibocsátás csökkentésén, és már 2017-ben, a hannoveri Agritechnica kiállításon bemutatott egy akkumulátoros, elektromos traktort.

„A hidrogénre nagyon fontos megoldásként tekintek a mezőgazdaság és az erdészet problémáinak megoldására. A mezőgazdaság és az erdőgazdálkodás rengeteg energiát tud szolgáltatni, amelyből hidrogént is előállítható” - idézi Hubert Aiwanger, a bajor gazdasági, regionális fejlesztési és energiaügyi minisztert az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink