Trend Francia-kínai elektromos autó a láthatáron

Francia-kínai elektromos autó a láthatáron

autopro.hu | 2015.09.16 13:09

Francia-kínai elektromos autó a láthatáron

Elektromos autót fejleszt a PSA/Peugeot-Citroen konszern, azzal a Dongfeng Motor vállalattal közösen, amely nem mellékesen a francia konszern résztulajdonosa.

Hirdetés

Izgalmakban nem lesz hiány az elkövetkező napokban, hiszen most zajlik a Frankfurti Nemzetközi Autószalon. A járműipari nagyvállalatok egybehangzóan megígérték, hogy számos preimer mellett jó pár bejelentést is tartogatnak erre az eseményre, a jelek szerint pedig nem maradnak adósak e téren.

Gilles Le Borgne, a PSA fejlesztési igazgatója például azzal állt a nagyközönség elé, hogy a kínai Dongfeng vállalattal közösen elektromos autót fejlesztenek, amely 2020 környékén jelenhet meg a kereskedésekben. Azért épp ezzel a céggel közösködnek, mert a Dongfeng 14 százalékot birtolok a francia konszern részvényeiből.

A hír azért is érdekes, mert a PSA már most is értékesít zéró közvetlen kibocsátású négykerekűket, iOn és C-Zero márkanéven. A gyártást azonban nem ők, hanem a Mitsubishi végi, az i-MiEV zöld személyautó platformját alapul véve. A Kék nyár, avagy Bluesummer modell ugyancsak kooperációban, a Bolloré céggel való együttműködés keretében készülhet.

Hogy a PSA nem tud, vagy inkább nem akar önállóan elektromos autót építeni, talány.

Kiemelt Partnereink