Trend Elengedi az MI vezérelte kamerákat az Intel

Elengedi az MI vezérelte kamerákat az Intel

autopro.hu/Sz.N. | 2021.08.23 08:23

Elengedi az MI vezérelte kamerákat az Intel

Fotó: Intel

Felhagy a mesterséges intelligencia vezérelte kamerák gyártásával az Intel, mivel a vállalat a továbbiakban inkább fő tevékenységére, a chipgyártásra fókuszál. A félvezetőgyártó egyre több energiát öl a fő üzletágába, a chipgyártásba, ebből kifolyólag néhány fontos munkáját parkolópályára állítja.

Hirdetés

A vállalat nemrég azt nyilatkozta, hogy megszünteti a RealSense projektet, a tudását és a gépi látástechnikát pedig áthelyezi olyan erőfeszítésekbe, amelyek „jobban támogatják" az alapvetően fő üzletágait. A félvezető óriás mindenképp teljesíti a meglévő vállalásait, de a vég már egyértelműen látszik.

A RealSense bukásával kapcsolatos kérdések két héttel ezelőtt, Sagi Ben Moshe, a csapat vezetőjének távozásával merültek fel.

A RealSense célja az lett volna, hogy a gépi látást még rugalmasabbá és elérhetőbbé tegye. A RealSense-szel egy vállalat vagy akár kutató olyan kamerát vásárolhat, mely segíti őt a robotok navigációjától kezdve egészen az arcfelismerésig, sőt még egy fejlesztőközpontú telefonként is funkcionál. Sosem volt igazán felkapott, tömegek által használt termék, mégis Kent Tibbils, ASI alelnök azt nyilatkozta a CRN-nek, hogy több ügyfél is jelentős mennyiségben vásárolt a RealSense kamerákból. Az üzletág valóban nem számított aranybányának, még akkor sem, ha tevékenysége az Intel többi csapatát is segítette.

Az Intel esetében valószínűleg létezik egy egyszerűbb válasz az üzletág felszámolására: csökkenteni akarja a terheket. Pat Gelsinger vezérigazgató célja, hogy az Intel visszahódítsa a chipgyártók királya címet, ami magával hozza, hogy forrásait dizájnra és gyártókapacitásokra kell összpontosítania. Nem számít, hogy mennyire sikeres a RealSense, a benne rejlő potenciál elvonná a figyelmet az Intel legfrissebb stratégiájáról – számolt be az engadget.

Kiemelt Partnereink