Trend Elektrifkál egy indiai szimbólumot a Mahindra

Elektrifkál egy indiai szimbólumot a Mahindra

autopro.hu/Sz.K. | 2023.08.20 04:23

Elektrifkál egy indiai szimbólumot a Mahindra

Fotó: Mahindra

Az olyan országokban, mint India, a háromkerekűeket (riksákat, tuktukokat) gyakran használják városi mobilitási járműként a magánszemélyek és a fuvarmegosztó szolgáltatások egyaránt – India közlekedésének egyik szimbóluma a tuktuk.

Hirdetés

A kis riksák, avagy tuktukok használata praktikus és megfizethető módja a dolgok és emberek szállításának, mivel a motorkerékpárok mechanikai egyszerűségével és egy kisautó szállítási képességeivel rendelkeznek.

A Mahindra a Mahindra Last Mile Mobility nevű leányvállalatán keresztül modernizálja India háromkerekű járműveit. Az új e-Alfa Super, egy elektromos haszonjármű, amelyet szuper riksának neveznek. Hagyományosan a riksák két- vagy háromkerekű fedett kocsik, amelyeket korábban emberek húztak, míg modern riksákat motor hajtja - vagy az új Mahindra e-Alfa Super esetében villanymotor.

A Mahindra elmondása alapján az új e-Alfa Super nagyobb hatótávolságával és a kategória legjobb biztonsági és kényelmi jellemzőivel büszkélkedhet. Keményebb és tartósabb építésű, mint a standard e-Alfa, amelyből a Mahindra több mint 50 ezer darabot adott el. Így a továbbfejlesztett e-Alfa Super állítólag képes ellenállni a kíméletlen napi használatnak, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a legtöbbet hozzák ki a vásárlásból, legyen szó akár teherfuvarozásról, akár személyszállításról.

Fő szempont a praktikum

A Mahindra e-Alfa Super egy alap 140 amperórás ólom-sav akkumulátorcsomagot és egy 1,64 kilowatt (körülbelül 2,2 lóerő) teljesítményű és 22 newtonméteres nyomatékú villanymotort kap. A Mahindra közlése alapján az elektromos riksa akár 95 kilométert is képes megtenni egyetlen feltöltéssel.

A háromkerekű egy 18 amperes töltővel van felszerelve, amelyhez 12 hónapos garancia jár. A Mahindra nem ad meg becsült töltési időt, de megemlíti, hogy több mint tízezer töltőállomással rendelkezik India-szerte, köszönhetően a számos töltőpartner segítségének. Mindennek tetejébe a Mahindra egy év garanciát vállal az e-Alfa Superre, valamint lenyűgöző, 18 hónapos garanciát az akkumulátorra. A szerviz és a javítás is könnyen elérhető, mivel a márka több mint 1150 szervizközponttal rendelkezik India-szerte.

A vállalat hivatalos sajtóközleményében Susan Mishra, a Mahindra Last Mile Mobility vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „A tiszta mobilitás iránti növekvő igényű világban az e-Alfa Super riksánk kiváló hatótávolságot és kereseti lehetőséget kínál. Ez lehetővé teszi sofőrpartnereink számára, hogy növeljék vállalkozói jövedelmüket és csökkentsék a környezetterhelést, miközben a Mahindra márka bizalmával és megbízhatóságával támogatják őket” – írja a rideapart.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink