Trend E-teherautóval támogatja a segélynyújtást a Volvo

E-teherautóval támogatja a segélynyújtást a Volvo

autopro.hu/M.M. | 2023.08.31 10:22

E-teherautóval támogatja a segélynyújtást a Volvo

Fotó: Volvo Group

A Volvo Group bemutatta Ausztrália első zéró kibocsátású sürgősségi szolgálatot teljesítő járművét, amelyet az Ausztrál Fővárosi Terület (ACT) segélynyújtó szolgálatainak (ESA) adtak át.

Hirdetés

A vásárlás jelentős mérföldkő a Volvo Group Australia és az ESA között 2022 júliusában létrejött partnerségben.

A jármű egy Volvo FL Electric, egy robusztus és mozgékony teherautó, amelyet külvárosi és városi környezetben való alkalmazásra terveztek. Az Új-Zélandon tervezett és gyártott felépítménnyel az FL Electric-et fontos feladatok elvégzésére fogják használni, beleértve a tűzoltó- és mentőcsapatok működésének támogatását.

Fontos lépés a fenntarthatóság felé

„Ez jelentős mérföldkő az ACT számára. A sürgősségi szolgálatok működését segítő járműveink nulla károsanyag-kibocsátású járművekre való átállása kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy elérjük kormányunk 2045-re kitűzött, zéró kibocsátásra vonatkozó célját” – mondta el Mick Gentleman, az ACT Rendőrségi és Sürgősségi Szolgálatok minisztere.

„Ennek a közös tervezésű járműnek a leszállítása jelentős lépés a sürgősségi szolgálatok flottáján belüli károsanyag-kibocsátás csökkentése felé vezető úton. Flottánk átalakításával kapcsolatban izgatottsággal tölt el minket, hogy nemcsak környezeti lábnyomunkat javítjuk, hanem munkatársaink és önkénteseink biztonságát és jólétét is. Szeretnék elismerést és köszönetet mondani a projektcsapatnak, beleértve az ACT Fire & Rescue tűzoltóit is, akik együtt vezető szerepről és innovációról tanúskodtak a jármű tervezésében és szállításában” - nyilatkozta Jason Jones, az ESA megbízott biztosa.

Hamarosan szolgálatba lép

„Ausztrália szén-dioxid-kibocsátásának 19 százalékát a közlekedés teszi ki, és ennek 38 százaléka a közúti járművekből származik. Ezzel a projekttel a kormány és a segélyszolgálatok példát mutatnak a nulla károsanyag-kibocsátású járművekre való átállásban. Az olyan korai alkalmazókat, mint az ESA és az ACT kormánya, dicséret illeti, a Volvo pedig büszke arra, hogy támogathatja a fenntarthatóbb világ kialakításában végzett munkájukat” – mondta el Martin Merrick, a Volvo Group Australia elnöke.

A Volvo által biztosított kezelői képzést és a járműbevezetési folyamatokat követően az új jármű várhatóan 2024 elején áll üzembe az ACT területén.

A Volvo Group Australia már 50 éve gyárt teherautókat Ausztráliában, és elkötelezett amellett, hogy FM és FH nagy teherbírású elektromos járműveit már 2027-től gyártsa wacoli gyártóüzemében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink