Trend Az Apple csapatából halászott vezetőt a VW

Az Apple csapatából halászott vezetőt a VW

autopro.hu | 2015.11.11 14:13

Az Apple csapatából halászott vezetőt a VW

Johann Jungwirth talán még a techcég elektromos autóján is dolgozott, korábban a Daimler fejlesztőcsapatát vezette.

Hirdetés

Kívülről hozott szakembert a német konszern az újonnan létrehozott digitális stratégiai szervezeti egység élére. A romániai születésű specialista egy éve került az Apple csapatához, ahol nem teljesen publikus, hogy mivel foglalkozott pontosan. Elvileg a Mac alapú rendszerek mérnöki feladataiért felelt, emellett a termékfejlesztési innováció is hozzá tartozott, illetve egy speciális projektcsapatot is támogatott szakértelmével. Nehéz nem kiolvasni ezekből az információkból, hogy Johann Jungwirth alighanem az Apple titkos autófejlesztési projektjének egyik fontos embere lehetett.

Johann Jungwirth kimondottan kapós szakember

Ezt erősíti a tény, hogy mielőtt a techcég kötelekébe került, a Mercedes-Benz szilikonvölgyi kutatás-fejlesztéséért volt felelős. Vagyis egy autógyártótól csábította el őt is az Apple, azonban most visszatért az iparág másik klasszikus szereplőjéhez. Érkezése önmagában is fontos üzenetet hordoz.

– Az új szervezeti egység létrehozásával és Johann Jungwirth kinevezésével a Volkswagen meg kívánja erősíteni pozícióját a digitális technológia területén, amely rendkívül fontos szerepet kap a jövő járműiparában – indokolta döntését az autógyártó.

Kiemelt Partnereink