Trend Az ABB teleszórja gyorstöltőkkel Szentpétervárt

Az ABB teleszórja gyorstöltőkkel Szentpétervárt

autopro.hu/G.I. | 2017.09.04 09:02

Az ABB teleszórja gyorstöltőkkel Szentpétervárt

A teljes orosz nagyvárost lefedi az elektromos járművek töltésére alkalmas, többszabványos infrastruktúra.

Hirdetés

Az elektromos járművek töltési megoldásainak fejlesztésével és gyártásával foglalkozó multinacionális vállalat 20 darab gyorstöltő állomást szállított a Lenenergonak, Oroszország egyik legnagyobbáramszolgáltatójának. Egy kísérleti program keretében a töltőállomások egy részét már üzembe is helyezték Szentpéterváron, míg a többi gyorstöltő a következő hónapok során kapcsolódik be a rendszerbe.

Moszkva mellett már több orosz városban is üzemelnek az ABB által gyártott töltőállomások. A Szentpéterváron megvalósuló projekt azért egyedülálló, mert ennek keretében nagyobb tételben Terra 53 és Terra 23 típusú gyorstöltő állomást építenek ki.

Az ABB Terra 53 típusú töltőállomásaival – amelyek ideálisan telepíthetőek autópályák melletti pihenőhelyeken, benzinkutaknál, autókereskedéseknél vagy forgalmas városi csomópontokban is – az elektromos autókat 10-30 perc alatt fel lehet tölteni az akkumulátorkapacitás 80 százalékáig. A három csatlakozó (CCS, CHAdeMO vagy AC Type 2) lehetővé teszi a járművek egyen vagy váltakozó árammal való töltését. A töltőállomások kialakításuknak köszönhetően szélsőséges időjárási viszonyok között, -35C°-tól +55C°-ig terjedő hőmérsékleti tartományban üzemképesek maradnak.

A felhő alapú technológia segtségével továbbá az e-autók vezetői meghatározhatják a legközelebbi töltőpont helyét, a fizetést pedig hitelkártya-alkalmazáson keresztül bonyolíthatják le.

Az ABB 2010 óta több mint 5 ezer elektromos töltőállomást értékesített világszerte. A szakemberek úgy látják, hogy Oroszországban a töltőállomások piaca jelenleg elmarad az Európaitól, de a nagyvárosokban 2020-ra megjelenik majd az 50 kW-os egyenáramú töltőállomásokra épülő infrastruktúra.

Kiemelt Partnereink