Trend Autonóm teherautóvezető rendszert készített a Volvo

Autonóm teherautóvezető rendszert készített a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2022.05.09 11:18

Autonóm teherautóvezető rendszert készített a Volvo

Volvo VNL | Fotó: Volvo Group Media Library

A Volvo Csoport önvezető technológiákra szakosodott cége, a Volvo Autonomous Solutions (VAS) egy autópályán működésre tervezett autonóm vezetői rendszert fejlesztett ki tehergépkocsik számára.

Hirdetés

Az „Autonóm szállítási megoldás” nevet viselő rendszert a VAS úgy tervezte, hogy képes legyen autonóm módon irányítani tehergépjárműveket az amerikai autópályákon, ezzel megkönnyítve a logisztikai létesítmények közti hosszú utak megtételét.

„Ma az áruszállítás iránti növekvő kereslet meghaladja a kapacitásokat, és a megoldásoknak merészebbnek, biztonságosabbnak, okosabbnak és fenntarthatóbbnak kell lenniük, hogy előrevihessék a világot” – mondta el Nils Jaeger, a VAS elnöke az új fejlesztés leleplezésének alkalmából.

A VAS jelenleg több vállalattal is együttműködési megállapodás véglegesítésén dolgozik annak érdekében, hogy megkezdjék az új rendszer tesztelését, hozzásegítve a VAS-t az igények jobb megértéséhez és a rendszer azokhoz igazításához.

Az új megoldást elsőként a DHL Supply Chain fogja tesztelni. A DHL régóta együttműködik a Volvo Csoporttal és a jövőben készülő Volvo VNL autonóm nyerges vontatók alkalmazása mellett is elkötelezte már magát.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink