Trend Akkumulátor-újrahasznosító üzem nyílik Svájcban

Akkumulátor-újrahasznosító üzem nyílik Svájcban

autopro.hu/P.B. | 2020.09.11 16:23

Akkumulátor-újrahasznosító üzem nyílik Svájcban

Fotó: European Battery Alliance News

A vállalat szerint az üzem a Kyburz által használt akkumulátorok fémalkatrészeinek 91 százalékát lesz képes újrahasznosítani. A vállalat főleg az elektromos háromkerekűiről ismert, ezeket a svájci posta mellett például Ausztráliában is használják.

Hirdetés

Az elektromos postásbicikliket gyártó Kyburz Zürich közelében, Freienstein városában nyitotta meg újrahasznosító üzemét, melyben akár 91 százalékban újra tudják hasznosítani az akkumulátoraikhoz használt fémeket. A vas mellett lítiumot és foszfort is újrahasznosítanak az üzemben, ami környezetvédelmi és gazdasági szempontokból nézve is egy jó innováció.

A jelenlegi, kezdeti fázisban 4 ezer akkumulátorcellát tudnak előállítani újrahasznosított anyagokból, de a tervek szerint a gyár kapacitása 24 ezer cella lesz évente, ami már kiszolgálja a Kyburz által gyártott 3 ezer elektromos triciklit.

A gyártó egy dolgozójuk által írt szakdolgozat alapján készítette el az üzem terveit, és ez alapján működtetik az akkumulátorokat újrahasznosító üzemet, amiben a cég szerint semmilyen veszélyes anyagot nem használnak – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink