Trend A Ford és a Toyota vezére is kölni autószalonért lobbizik

A Ford és a Toyota vezére is kölni autószalonért lobbizik

autopro.hu/Sz.K. | 2019.11.24 05:15

A Ford és a Toyota vezére is kölni autószalonért lobbizik

Az autós szakma csúcseseményének számító frankfurti autószalont rendező IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) szerződése lejárt a várossal, illetve az expó helyszínével. Frankfurt persze szívesen megtartaná a nemzetközi autószalont, de természetesen más települések is érdeklődnek. A kölni autógyártók Észak-Rajna-Vesztfáliába költöztetnék az eseményt.

Hirdetés

Az Észak-Rajna-Vesztfáliában üzemmel rendelkező Ford, a Toyota, illetve a feltörekvő e.Go autógyártó igazgatója is azt szeretné, hogy Köln legyen a nemzetközi autószalon új helyszíne.

– A Kölnben rendezett Gamescom játékvásár megmutatta, hogy a város alkalmas az ilyen rendezvények megtartására – mondta Gunnar Herrman, a Ford németországi igazgatója.

View this post on Instagram

Wie gefallen euch die beiden Modelle von Hongqi? #iaa #iaa19 #iaa2019 #hongqi

A post shared by IAA (@iaamesse) onSep 19, 2019 at 6:48am PDT

– Köln mindenképp megfelelő helyszín lenne az autószalon számára – tette hozzá Alain Uyttenhoven, a Toyota németországi vezetője. – Nem csak a Ford és a Toyota központja van itt, hanem számos nagy és jelentős beszállító is.

Günther Schuch, az e.Go elektromos városi autó fejlesztője mindenképp előnyösnek tartja a Rajna-parti helyszínt. Elmondása szerint az ipari környezet fontos lenne egy ilyen esemény számára, ehhez pedig Köln a neves, nem csak autóipari vállalatok sorával könnyedén hozzá tud járulni. A városközpont közeli helyszín további pluszpontot jelent.

Az IAA szerződése lejárt az eddigi frankfurti helyszínnel. A német gyártók és szövetségük, a VDA a szalon elköltöztetésén gondolkodnak – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Az ipari kiállítás szervezésére főként Berlinnek és Kölnnek nagyok az esélyei.

Kiemelt Partnereink