Trend A BMW visszatér a roadster piacra, felélesztette a Z4-et

A BMW visszatér a roadster piacra, felélesztette a Z4-et

autopro.hu/H.J. | 2018.08.31 12:01

A BMW visszatér a roadster piacra, felélesztette a Z4-et

A BMW Z4, amelynek elődje a kis, sportos kupék reneszánszát hozta, hamarosan ismért elérhető lesz a roadsterek piacán.

Hirdetés

Habár a mai trendek inkább a SUV-okat és a crossovereket favorizálják, a BMW és néhány autógyártó szerint a roadster modellek még mindig felkeltik az emberek érdeklődését. Ennek megfelelően nemrég bemutatta a bajor gyártó legújabb ilyen modelljét, a Z4-et. A gép a Toyota felújított Supra sportkocsijával közös alapra készül, hogy kordában tarthassák a mérnöki és fejlesztési költségeket.

Az egy évvel korábban nyilvánosságra hozott tanulmány után idén lerántották a leplet a Z4 M40i First Edition modellről. Az autó 340 lóerős, hathengeres motorjával 4,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra. A gép elektronikusan vezérelt M Sport differenciálművet, M Sport fékrendszert, és ültetett sportfutóművet kapott. A Z4 M40i First Edition elektromos működtetésű puhatetővel, a külső visszapillantó tükrök fekete fedelével, és 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal válik még figyelemfelhívőbbá. Belső tere Harman Kardon hi-fi audio-berendezéssel és HUD-kijelzővel felszerelt, a világításról pedig adaptív LED-es fényszórók gondoskodnak.

A gyártó bejelentette, hogy szeptember 19-én további motorváltozatokat és technikai részleteket is nyilvánosságra hoz a Z4-gyel kapcsolatban, mely a következő év tavaszán kerül a szalonokba.

A BMW a Z4 gyártását 2014-ben szüntette meg. Az első modell 2003-ban, míg a második generációs változat 2009-ben jelent meg. A Mazda Miatával a roadsterek újjászületését idézték elő, hiszen sorban követték a modelleket más gyártók innovációi is, köztük a Mercedes SLK és a Porsche Boxster.

Kiemelt Partnereink