Trend 2024-re autonóm járműveket dobna piacra három cég

2024-re autonóm járműveket dobna piacra három cég

autopro.hu/P.B. | 2022.02.17 04:20

2024-re autonóm járműveket dobna piacra három cég

Fotó: Benteler

A Benteler EV Systems, a Beep Inc. és az Intel alá tartozó Mobileye közösen fejlesztenek autonóm járművet elsősorban városi használatra, a mikroszállítások területén. A kooperációban készülő járművek 2024-ben jelenhetnek meg az Egyesült Államok utcáin.

Hirdetés

A három cég közleményük szerint a szállítmányozás első és utolsó kilométereire, azaz a városi forgalomra összpontosít a járművel, ami negyedik szintű autonóm funkciókkal rendelkezik majd, és már 2024-ben az utakra kerülhet Észak-Amerikában, elsősorban az Egyesült Államok nagyvárosaiban – az első járművek így az amerikai biztonsági szabályoknak és dizájnnal kapcsolatos elvárásoknak megfelelően készülnek.

A Benteler által összeszerelt autonóm jármű a Mobileye önvezető rendszerére épül, amit a Beep üzemeltetési rendszerei, technológiája és szolgáltatásai támogatnak.

Fotó: Intel Newsroom

Ez a jövő

„Városainkban világszerte folyamatosan nő a mikromobilitás iránti igény, ezzel foglalkozni kell a közúti torlódások csökkentése, a környezet védelme, valamint mindenki számára biztonságos, megbízható mobilitás biztosítása érdekében” – magyarázta Hinrich Woebcken, a Volkswagen Észak-Amerika korábbi vezérigazgatója, a Beep felügyelőbizottságának tagja.

A trió az autonóm megoldások fontos aspektusaiban szerzett több éves tapasztalatra támaszkodik – a Beep a mikromobilitási megoldások üzemeltetésében, a Benteler EV Systems az autóipari megoldások és biztonsági rendszerek tervezésében és gyártásában, valamint a Mobileye az automatizált vezetés terén számít szakértőnek.

„Az autonóm járművek és a mikromobilitás jelentik a megoldást a tömegközlekedés számára a jövőben, megoldva a növekvő urbanizáció és a károsanyag-kibocsátás okozta kihívásokat” – mondta Marco Kollmeier, a Benteler EV Systems GmbH ügyvezető igazgatója.

Kis lépésekkel sokáig tart az önvezetés terjedése

A Mobileye piacvezető az autonóm vezetési megoldások terén, és százmilliónál is több eszközt szállított már az autonóm vezetéstámogatók piacára. A világ egyik legszélesebb körben elterjedt autonóm flottájával – amely Izraelben, Németországban, Japánban, Kínában, Franciaországban és az Egyesült Államokban működik – a Mobileye naponta bizonyítja önvezető rendszerének előnyeit – áll az Intel közleményében.

„Az autonóm közlekedés előnyeit csak akkor élvezhetjük ki teljesen, ha elég sokan használják. A Beep és a Benteler együttműködésével a Mobileye olyan első- és utolsó-mérföldes autonóm megoldások tömeggyártására törekszik, amelyek lehetővé teszik az emberek kényelmes, hozzáférhető és biztonságos mozgását Észak-Amerikában” – mondta Johann Jungwirth, a Mobileye Mobility üzletág alelnöke.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink