MKIK

Ifjú mestereket avatott az Audi Hungaria

Idén 151 fiatal végezte el eredményesen a győri autógyár szakképzési programját. Döntő többségük azonnal állást is kap a vállalattól, amely továbbra is példát mutat a gyakorlatorientált oktatás terén.

Gégény István | 2014.07.07 09:30

Volna mit fejleszteni a szakképzésen

A többi középfokú képzéshez képest alacsonyabb szintű a tudásszintjük a szakképzésben résztvevőknek, az alacsonyabb követelmények ellenére magas a lemorzsolódók és a bukottak aránya.

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2014.06.21 09:21

Tovább vitatkoznak a kötelező kamarai tagságról

Nem jelent kettős tagságot, ha valaki egyszerre tagja a hivatásrendi kamarának, illetve a kereskedelmi és iparkamarának, mert eltérő jogviszonyról van szó - nyilatkozta Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) főtitkára csütörtökön.

MTI | 2014.06.12 14:27

MGYOSZ: a kötelező kamarai tagság nem más, mint adó

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint kötelező iparkamarai tagság esetén a tagdíjat törvényben kellene szabályozni, és általánosságban csak olyan megoldás tudnak támogatni, amelyben a fizetendő tagdíjak mértéke, a szavazati jogok és a kapott szolgáltatások arányban maradnak, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete pedig tiltakozik a kötelező tagság ellen.

MTI | 2014.06.11 16:44

A mérnökkamara tiltakozik a kötelező iparkamarai tagság ellen

A mérnökkamara a nyilatkozatában rámutat arra, hogy a gazdasági kamarákról szóló törvény valamennyi egyéni és társas vállalkozás számára kötelezően előírta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál történő regisztrációt, az MKIK ennek kötelező kamarai tagsággá alakítását javasolja.

MTI | 2014.05.29 14:57

Még tárgyalnak arról, mit ad a kamara 5 ezer forintért

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerdai küldöttgyűlésén egy tartózkodás mellett elfogadta azt a vitaanyagot, amely egyebek mellett a kötelező kamarai tagság bevezetését tartalmazza. Parragh László, az MKIK elnöke szerint a mostani 5 ezer forint kötelezően fizetendő hozzájárulási díj lehetne a kötelező kamarai tagdíj.

MTI | 2014.05.28 15:54

1 2 3

Kiemelt Partnereink