IG Metall

Tizenkét éven belül 75 ezer német autóipari állás szűnhet meg

Több tízezer autóipari munkahely eshet az elektromobilitás áldozatául Németországban a Fraunhofer IAO gazdaságkutató intézet kedden publikált, az autóipari vállalatok szakmai képviselete, a Verband der Automobilindustrie (VDA) és az IG Metall gépipari szakszervezet megbízásából készült tanulmánya szerint.

MTI | 2018.06.05 16:17

Balogh Béla: van félnivalójuk a hazai munkáltatóknak a német sztrájk miatt

A magyarországi munkaerőpiacra is hatással lehet a német szakszervezet sikere. Az IG Metall ugyanis hetekig tartó sztrájksorozatával kiharcolta a 28 órás munkahét bevezetését, továbbá fizetésemelést és juttatásokat is kaptak. Balogh Béla, a Vasas Szakszervezet elnöke beszélt arról, hogy a hazai munkáltatóknak van félnivalójuk a német szakszervezet eredményei miatt.

Szabó Fanni | 2018.02.08 12:30

Már 60 ezer német fémipari munkás sztrájkol

Tovább szélesedett a német gyáripari munkások sztrájkja, kedden már 280 üzemben közel 60 ezren tették le a munkát, hogy így támogassák a legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall bérköveteléseit.

MTI | 2018.01.10 09:21

Emlékezetes interjúk: Az autóipari béreknek emelkedniük kell?

A németországi IG Metall szakszervezeti szövetség elnökségének tagjával márciusban beszélgettünk. Wolfgang Lemb szerint a magyarországi bérek nemcsak a német bérekhez képest alacsonyak, hanem a nyugat-európai bérekhez képest is.

autopro.hu/P.M. | 2018.01.02 12:32

Wolfgang Lemb: az autóipari béreknek emelkedniük kell

A németországi IG Metall szakszervezeti szövetség elnökségének tagjával Kecskeméten beszélgettünk, ahol nemzetközi együttműködésen alapuló szervezeti egységet hoztak létre a munkavállalók érdekeinek támogatásához.

Gégény István | 2017.03.16 06:30

Német tapasztalatokból merítenek a hazai szakszervezetek

Kecskeméten megnyílt az IG Metall és a Vasas Szakszervezetek második közös hazai irodája. Az első ilyen központ egy éve működik Győrben – nem véletlenül erre a két városra esett a választás.

Gégény István | 2017.03.01 11:01

A vártnál gyorsabban terjed majd az elektromos mobilitás

Gyorsabban fog bekövetkezni az átállás a tisztán elektromos autókra, mint azt korábban sejtettük és ennek mélyreható következményei lesznek az autóiparban dolgozókra nézve is - jelentette ki Jörg Hofmann, az IG Metall szakszervezet főtitkára a német dpa hírügynökségnek adott interjúban.

MTI | 2017.01.03 10:35

Szakszervezet akadályozhatja a Volkswagen terveit

A Volkswagen németországi munkásai keresztülhúzhatják a Volkswagen költségcsökkentési terveit, miután a képviseletüket ellátó szakszervezetek infláció fölötti béremelést követelnek.

Biró Csongor | 2014.09.22 11:19

1 2

Kiemelt Partnereink