Techtogether Milliókat oszt szét magyar egyetemek közt a Siemens

Milliókat oszt szét magyar egyetemek közt a Siemens

autopro.hu | 2015.10.27 14:06

Milliókat oszt szét magyar egyetemek közt a Siemens

Korszerű automatizálási, hajtástechnikai termékekkel és fejlesztő szoftverekkel támogatja négy hazai felsőoktatási intézmény laborjait a vállalat.

Hirdetés

Ismét jelentős támogatást nyújt a Siemens több hazai egyetemnek, ezúttal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem lett a kiválasztott. A vállalat által listaáron 26,2 millió forint értékben adományozott berendezéseket és szoftvereket a hallgatók már az őszi szemeszterben használhatják az oktatólaborokban.

A felszerelés a laborok jelenlegi eszközparkját egészíti ki. Elsősorban a reguláris oktatás részeként oktatásfejlesztési, automatizálási és hajtástechnikai projektek kapcsán, a tanmenetbe építve fogják őket használni. Az így elérhetővé váló korszerű hardvereknek és szoftvereknek (Simatic vezérléstechnikai eszközök, Sinamics sorozatú frekvenciaváltók és motorok) köszönhetően a hallgatók munkaerő-piaci esélyei is javulhatnak, hiszen a későbbi, a munka világában rájuk váró feladataik során használt technológiákkal már az egyetemi évek alatt megismerkednek.

A felszerelést a hivatalos órákon kívül önálló labormunkák, szakdolgozatok, diplomamunkák és kutatási feladatok elvégzésére is igénybe vehetik a hallgatók. A vállalat a termékek és szoftverek használatához szükséges ismeretanyag átadásával is igyekszik támogatni az egyetemeket: az oktatókat szakmai napok, workshopok keretében készítik fel, illetve egyéni konzultációkra is biztosítanak lehetőséget.

– A Siemens Zrt. számára fontos a hazai egyetemek támogatása. Szeretnénk az oktatókat és a diákokat is segíteni, olyan ismeretekkel gazdagítva őket, melyek komoly kutatás-fejlesztési projektek első lépéseit, valamint a hallgatók munkaerő-piaci pozíciójának erősödését jelenthetik. A Siemens Zrt. hosszú évek óta a hazai felsőoktatás mentora, vállalatcsoportunk épít a fiatal tehetségekre – mondta el Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. Digital Factory és Process Industries and Drives ágazatainak igazgatója.

Az eszközök további, ipari jellegű megbízások teljesítését is lehetővé teszik, erről minden esetben az adott egyetem vezetése határoz majd.

Kiemelt Partnereink