Techtogether Ilyen volt képekben a TECHTOGETHER+

Ilyen volt képekben a TECHTOGETHER+

Pörge Béla | 2023.10.24 13:22

Ilyen volt képekben a TECHTOGETHER+

Fotó: Erhardt László

Október 17-én zajlott le a TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény, melynek keretében szakmai fórum, kiállítás és mérnökhallgatói verseny is megrendezésre került. Az eseményen 31 kiállító, több mint 600 látogató és kilenc műszaki képzéssel is foglalkozó egyetemről több mint 300 diák vett részt.

Hirdetés

Sikeresen, komoly érdeklődés mellett zajlott a TECHTOGETHER+, és azon belül a Magyar Gépjárműipari Egyesület és az autopro.hu közös szervezésében életre hívott „A fenntarthatóság útján az autóipar” című konferencia. A három szekcióból álló járműipari szakmai találkozón a mesterséges intelligencia gyakorlati kihívásai, a hatékonyság és a fenntarthatóság kapcsolata, valamint az önvezetés és az elektrifikáció témákban hallhattak előadásokat és szerezhettek az alkalmazkodáshoz nélkülözhetetlen információkat a résztvevők. A konferenciáról részletesebben IDE és IDE kattintva olvashat.

A szokásoknak megfelelően nem maradt el a Techtogether mérnökhallgatói verseny sem, amit idén októberben tizennégy csapat részvételével rendeztek meg. A versenyen a megszerezhető pontok zöme, mintegy 85 százaléka a gyakorlati feladatokból jött össze. A zsűri összetétele már-már szokásosnak mondható, az elnök Dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke volt, mellette Dr. Haidegger Géza, a SZTAKI tudományos főmunkatársa zsűrizte a diákokat.

A megmérettetést a BME Formula Racing Team csapata nyerte, a dobogóra az Electric Racing Miskolc és a BME Motorsport csapata fért még fel.

Szavak helyett beszéljenek a képek, az alábbi galériában Erhardt László és Lugosi Péter fényképezőjén keresztül nézhetik meg a rendezvény legizgalmasabb pillanatait!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink