Techtogether Ideje tisztázni az akkugyártás körüli kérdéseket!

Ideje tisztázni az akkugyártás körüli kérdéseket!

Pörge Béla | 2023.10.08 16:19

Ideje tisztázni az akkugyártás körüli kérdéseket!

Fotó: European Battery Alliance News

Az akkumulátorgyártás körül rengeteg a kibeszéletlen kérdés, a félelem és a bizonytalanság. A TECHTOGETHER+ járműipari konferencián és innovatív ipari trendekre fókuszáló szakkiállításon most szakértőktől kaphat választ, érdemes tehát ellátogatni az eseményre!

Hirdetés

A TECHTOGETHER+ azon kevés alkalmak egyike lesz, amikor akkuipari szakértőktől, első kézből kaphat válaszokat az akkumulátorgyártással kapcsolatos kérdéseire. A Magyarországon beruházó legnagyobb akkumulátorgyártók képviselői is képviseltetik magukat a rendezvényen, így akár a kiállításon, akár a konferencián választ kaphat olyan kérdésekre, amik feltevésére máshol nincs mód az akkugyárak körüli hatalmas zajban.

Az október 17-én a budapesti Eiffel Műhelyházban megrendezésre kerülő járműipari konferencia mellett egy innovatív ipari technológiákra fókuszáló kiállítás, és a már komoly hagyományokkal rendelkező Techtogether mérnökhallgatói verseny is megszervezésre kerül. Az egynapos rendezvényen párhuzamosan zajlanak a programok az eltérő közönségnek. Az autopro.hu és a MAGE közös járműipari konferenciájának a belépő díja 60.000 Ft+áfa, azonban a kiállítás és a mérnökhallgatói verseny díjmentesen látogatható, csupán előzetes regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehet meg.

A legnagyobb akkugyártók is ott lesznek

A kiállításon az SK On Hungary Kft. standdal képviselteti magát, ahol a vállalat szakértőitől kaphat választ az akkumulátorgyártással kapcsolatos kérdéseire. Az SK On Hungary a világ harmadik legnagyobb akkugyártójának, az SK Groupnak a tagja. Anyavállalata, az SK On számos autógyártónak – köztük prémiummárkáknak is – a beszállítója a világ minden táján. Hazánkban Komáromban kettő, már működő gyárral rendelkezik a cég, Iváncsán pedig hamarosan átadásra kerül a harmadik hazai gyára is. A három üzem együttes teljes kapacitása 125 gigawattóra lesz, a létesítmények együtt mintegy négyezer embernek adnak majd munkát, ha mindben maximumra pörög a gyártás.

Az SK On Magyarországon gyártott akkumulátorai úgynevezett tasak (pouch) technológiájú akkuk. Ez a nevét annak a négyrétegű (PET, Nylon, Alumínium, PE) erős, formatartó és szigetelő fóliáról kapta, melybe - mint egy tasakba - az akkumulátorcella tartalma az összeszerelés során bekerül. A tasaktechnológiával készülő akkumulátorcellák fő előnyei a kompakt méret, a biztonságos alkalmazás, a nagy kapacitás, illetve gyártási szempontból a rugalmas dizájn.

Az SK On standjánál még többet megtudhat a vállalat gyártástechnológiájáról, hazai jelenlétéről és további, akkumulátorgyártással kapcsolatos kérdésekről.

Az aktuális járműipari trendekre és kihívásokra fókuszáló, A fenntarthatóság útján az autóipar - Versenyképes megoldások a mesterséges intelligenciától az elektrifikációig – című konferencia délutáni szekciójában Szilágyi Balázs, a CATL közügyekért felelős európai igazgatója is előadást, ami A CATL támogatja Európát a zöldenergiára való átállásban címet viseli. Itt a világ legnagyobb akkumulátorgyártójának hazai beruházásról tudhat meg többet, választ kaphat a debreceni gyárral kapcsolatos kérdéseire.

Ha kérdését előzetesen feltenné, vagy előzetesen időpontot egyeztetne a vállalkozás képviselőivel küldje el levelét az [email protected] email címre. A tárgyba írja be, Techtogether+ kérdés/ találkozó igény.

Szilágyi Balázs | CATL | Közügyekért felelős európai igazgató

Szilágyi Balázs diplomáciai és kutatói tapasztalattal rendelkezik nemzetközi politikai és gazdasági területen. Jelenleg az innovatív új energiatárolási technológiák globális piacvezetője, a CATL (Contemporary Amperex Technology Ltd.) közügyekért felelős vezetője. Korábban különböző diplomáciai beosztásokban dolgozott. Volt külgazdasági attasé Prágában, a belgrádi nagykövetség első beosztott diplomatája és csungkingi főkonzul (Kínában). Magyarország Európai Unió Melletti Állandó Képviseletén is teljesített diplomáciai szolgálatot (Brüsszelben). Vezette az Észak-európai Osztályt, illetve a Közép-Európa Főosztályt a Külgazdasági- és Külügyminisztériumban. Dolgozott a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutató Intézet kutatójaként (1996-1999) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének középeurópai szakterületi vezetőjeként is (2019-2021). Szakmai tapasztalata Kínához és az európai ügyekhez kapcsolódik, jelenlegi beosztásában a kínai bázisú energiatárolási piacvezető vállalat európai jellegének erősítésén dolgozik.

Az október 17-én a budapesti Eiffel Műhelyházban megrendezésre kerülő TECHTOGETHER+ Járműipari konferencia mellett egy innovatív ipari technológiákra fókuszáló szakmai találkozó, és a már komoly hagyományokkal rendelkező Techtogether mérnökhallgatói verseny is megszervezésre kerül.

Az egynapos rendezvényen párhuzamosan zajlanak a programok az eltérő közönségnek. Az autopro.hu és a MAGE közös járműipari konferenciájának a belépő díja: 60.000 Ft+áfa. Szerezze be jegyét most az alábbi linkre kattintva! A rendezvény keretében megtartott szakmai találkozó és mérnökhallgatói verseny díjmentesen látogatható, csupán előzetes regisztrációhoz kötött.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink