Techtogether Ha most nem fejleszt, mindent elveszíthet! Szakértői segítség az alkalmazkodáshoz

Ha most nem fejleszt, mindent elveszíthet! Szakértői segítség az alkalmazkodáshoz

autopro.hu | 2023.09.25 16:23

Ha most nem fejleszt, mindent elveszíthet! Szakértői segítség az alkalmazkodáshoz

Fotó: Shutterstock

Október 17-én „A fenntarthatóság útján az autóipar” címmel tart konferenciát a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) és az autopro.hu. A napjainkban zajló piaci átalakulások és az új ESG szabályozás miatt gyors és hatékony átalakulásokat kell a vállalkozásoknak lemenedzselni. Szakértők és tapasztalt vállalatvezetők osztják meg tapasztalataikat és adnak irányt a mesterséges intelligencia, a fenntarthatóság és hatékonyság, ESG, elektrifikációs és önvezetési fejlesztések témakörökben a konferencián, ahova célszerű eljönni a vállalati vezetőknek és mérnököknek.

Hirdetés

Hosszú növekedési pálya után az autóipar olyan kihívásokkal került szembe, amelyek egyenként is gyökeres változtatásokat követelnek meg a jármű- és gyártástervezésben és a gyártási folyamatokban. A munkaerő- és anyagköltségek elszabadulása, az informatikai rendszerek gyors fejlődése és terjedése a termékben és a gyártási folyamatokban, az elektrifikációs verseny óriási kihívások elé állítják az OEM-eket és a beszállítókat. Fejleszteni kell minden területen a korábbinál sokkal erősebb költségkontroll mellett.

Aki nem alkalmazkodik megfelelő sebességgel, az nagyon gyorsan és véglegesen lemarad a versenyben, elveszítve munkatársait és befektetett tőkéjét. Öt éve csak figyelmeztettek erre a piaci elemzők, ma ilyenek a hétköznapok. Ebben a helyzetben a tapasztalatcsere, a Best practice példák megismerése felértékelődik. A nagyok mindig előnyben vannak, hiszen komoly erőforrásaik vannak a tudás bővítésére, legyen szó szakértők bevonásáról vagy kiemelkedő tudású munkatársak megszerzéséről. De hogyan alkalmazkodhatnak a hazai kkv-k? Hol szerezhetik meg legkönnyebben az iránymutatást?

Segítségre van szüksége? A TECHTOGETHER+-on kaphat!

A MAGE és az autopro.hu konferenciája ebben próbál segíteni a vállalkozások vezetőinek a hazai járműipari vállalatok vezetőinek és a fejlődéshez kulcsfontosságú területek szakértőinek segítségével.

Hol kezdjük a mesterséges intelligencia alkalmazását? Kit keressünk kérdéseinkkel a témában? Miért nem lehet tovább várni az informatikai fejlesztésekkel és mit kockáztatunk a halogatással? Hol van az ember helye ezen az elképesztően gyors informatikai versenyfutásban?

Miként változtatja meg az életet egy új hárombetűs mozaikszó és ki az ördögnek kell egyáltalán? És ha már ESG, akkor mi köze van a termék tervezéshez, a csomagolás fejlesztéshez vagy akár a tűzvédelemhez?

A Tier 1 vállalatok versenyfutása a pozícióik biztosítása érdekében szinte robbanást okozott a mérnökinformatikus keresletben. Ki gondolná, hogy magas szintű önvezetési fejlesztések zajlanak ma az országban? Az akkumulátorgyártás szitokszóvá vált, miközben elengedhetetlen részét képezi a környezetvédelmi szabályokhoz történő alkalmazkodásban. Az akkumulátorgyártók közelsége a hazai vállalatok sorának jelent a földrajzi pozícióból adódó előnyt.

Nagyon sok területről érkeznek kiváló előadók október 17-én az Eiffel Műhelyházba, ahol a TECHTOGETHER+ rendezvény részeként szervezzük meg „A fenntarthatóság útján az autóipar” címmel a konferenciát. Ha kérdései vannak, itt választ kap. Regisztráljon ön is csatlakozzon hozzánk!

Az egynapos rendezvényen párhuzamosan zajlanak a programok az eltérő közönségnek. Az autopro.hu és a MAGE közös járműipari konferenciájának a belépő díja: 60.000 Ft+áfa. Szerezze be jegyét most az alábbi linkre kattintva! A rendezvény keretében megtartott szakmai találkozó és mérnökhallgatói verseny díjmentesen látogatható, csupán előzetes regisztrációhoz kötött.

Akikkel már biztosan találkozhat „A fenntarthatóság útján az autóipar” című konferencián

Ács István, Bosch Rexroth Kft. Ügyvezető igazgatója, üzletfejlesztés Adria régió

Ács István 1990-ben konstruktőrként csatlakozott a Rexroth vegyesvállalathoz. Mérnökemberként, tervezőként, majd kereskedőként lehetősége volt a vállalat tevékenységeit valamennyi aspektusból megismerni. 1995-től divízióvezetője volt, majd 1999-től ügyvezetőként irányította a Kft.-t. 2001-től a vállalat ügyvezető igazgatója. 2015-től felelős a magyarországi vállalat mellett az Adria régiós tevékenységekért is. Küldetésének tekinti az Ipar 4.0-ban rejlő lehetőségek megismertetését a hazai vállalatokkal, mint a Bosch Csoport Ipar 4.0-ért felelős vezetője és mint a Nemzeti Technológiai Platform Szövetség társelnöke.

Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. Vezérigazgatója

Jeránek Tamás 2021-től irányítja a Siemens Zrt.-t, amelyhez 2012-ben csatlakozott az ipari digitalizációval foglalkozó divízió vezetőjeként. E szektor a vállalat meghatározó területévé fejlődött a szakember menedzsmentje alatt. Jeránek Tamás a siemenses karrierje előtt saját cégét vezette, valamint egy másik multinacionális vállalatban töltött be menedzseri posztokat.

Kiss István, ACPS Automotive Kft. R&D vezető

15 éve kezdte a fejlesztőmérnöki munkát az ACPS Automotive Kft. jogelődjénél. A kecskeméti termelőüzem, ahol az R&D tevékenység is zajlik, mára a német ACPS Automotive Gmbh legnagyobb gyártóegysége. 2012 óta tölti be jelenlegi pozícióját. Több mint 45 mérnök munkáját irányítja AM és OE termékfejlesztési, CAD és FEA mérnöki, prototípusgyártási, termékjóváhagyási területén. Nagy tapasztalattal rendelkezik a változó vállalati stratégiai céloknak megfelelő csapatstruktúra kialakításában. Fő motivációja a vevői elégedettség növelése és a folyamatos innováció.

Fotó: Trenkwalder

Nógrádi József a Trenkwalder cégcsoport kereskedelmi és marketing igazgatója, akit 7 éve ért a megtiszteltetés, hogy a vállalat bizalmat szavazott neki annak ellenére, hogy teljesen más területről érkezett. József életpályája azoknak nyújthat igazolást, akik hiszik, hogy a más területről érkezők is képesek új szemlélettel új lendületet adni egy-egy területnek. József több mint 15 évet dolgozott biztonsági területen, ahol vezetőként és tanácsadóként egyaránt szerzett tapasztalatot. A szektorból kilépve pénzügyi értékesítőként is próbára tette magát, végül ez adta a lendületet, hogy az értékesítésben maradjon. Közel 500 ügyféllel és nagyvállalati ügyfélkörrel kereste a kihívásokat. A Trenkwaldernél elsőként az Észak-Keleti Régió vezetőjeként majd Budapesti régióvezetőként is sikerült bizonyítania, hogy ugyanazt gondolják a sikeres HR szolgáltatásról. Lassan 4 éve vezeti az értékesítést és három éve a marketing területet is. József hiszi, hogy a HR ma az egyik leggyorsabban változó terület, ahol képesnek kell lenni alkalmazkodni a változó körülményekhez. Továbbá meggyőződése, hogy a „lehetetlen nem létezik” nem csupán egy üres frázis, hanem naponta bizonyított tény. A Trenkwalder Recruitment Kft.-nél ezzel a szemlélettel dolgoznak és szolgálják ki partnereit, akik országszerte bizalmat szavaznak nekik Európa szerte 37, Magyarországon pedig 27 éve.

Kiemelt Partnereink