Techtogether Elrajtolt a Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai verseny

Elrajtolt a Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai verseny

Pörge Béla | 2020.10.20 13:20

Elrajtolt a Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai verseny

Dr. Takács János, a GTE elnöke megnyitja az idei Techtogether versenyt | Fotó: Pörge Béla

Idén a kialakult járványhelyzet miatt részben online, részben személyes részvétellel zajlik a Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai verseny. Tíz csapat személyesen ott van a Hungexpo területén, míg ketten online csatlakoznak a versenyhez, ugyanígy a feladatokat adó cégek egy része szintén csak virtuálisan lehet jelen.

Hirdetés

A versenyzőknek először egy műszaki kvízt kell kitölteniük, ezt követik a vállalati feladatok. Délután egy HR&menedzsment tesztre kerül sor, azt követően pedig ismét a vállalati feladatok megoldásán kell dolgoznia a csapatoknak.

Szerdán délelőtt a Continental Hungaria Kft. online HR kerekasztalával kezdődik a verseny, majd vállalati feladatokkal folytatódik. Az ebédszünetet követően a Széchenyi István Egyetem angol nyelvű járműipari tesztjére kerül sor, majd a csapatok kerekasztala zárja a sort, délután pedig jön az eredményhirdetés.

Ilyen még nem volt

Idén az elmúlt évek során megszokott teljesen offline, személyes részvétellel zajló versenyek mellett már online Techtogether versenyre is sor került, olyanra viszont még nem volt példa, mint amilyen a most októberi Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai lebonyolítása, tulajdonképpen egy hibrid versenyről beszélhetünk.

Összesen 12 csapat indult a megmérettetésen, közülük két miskolci csapat online vesz részt a versenyben, a többiek személyesen jelentek meg a Hungexpo területén. A 12 feladatot biztosító cég és intézmény közül öten tudtak jelen lenni, a többség viszont online kapcsolódik be a rendezvénybe: a helyszínen a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft.-vel, az SMC Hungary Kft.-vel, a SZTAKI-val, a Pannon Egyetemmel és a thyssenkrupp Materials Hungary Zrt.-vel találkozhatunk, míg online vesz részt a versenyben az AGC Glass Hungary Kft., a Continental Hungaria Kft., a HEPENIX Műszaki Szolgáltató Kft., a Kvalix Automatika Kft., a Schaeffler Savaria Kft., a Rohde & Schwarz Hungária Szolgáltató Kft. és a Tequa International Kft.

A résztvevő csapatok

A Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjaira idén 12 csapat nevezett, a ME-Kart és a Formula Racing Miskolc online lehetett csak jelen, míg a többiek a szokásos helyszínen, a Hungexpo-n végezték el a feladataikat.

A helyszínen ezúttal a BME Solar Boat Team, az Arrabona Racing Team, a Szombathelyi Gépész - StudentTechLab, a szegedi Airrari-STECO Team, a BME Motorsport, a SZEnergy Team, az OE Mobile, a kecskeméti KMS Power KEFO Motorsport, a BME Formula Racing Team és a SZEngine küzdenek meg egymással. Három-három csapat képviseli tehát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet és a Széchenyi István Egyetemet, rajtuk kívül egy-egy szegedi, óbudai, kecskeméti és szombathelyi csapat jelent meg.

Ahogy a lebonyolításban, úgy a verseny díjazásában is érezni kissé a koronavírus hatását, de így is jelentős támogatással térhetnek haza a jól szereplő csapatok. Az összetett 1. helyezett 250 ezer forint, a 2. helyezett 150 ezer forint, a 3. helyezett 100 ezer forint pénzdíjat vihet majd haza. Az összetett díjak mellett a vállalati feladatokat legjobban megoldó csapatok díjakat kapnak a vállalatoktól is.

Kiemelt Partnereink