Techtogether A BME FRT nyerte a TECHTOGETHER+ versenyét

A BME FRT nyerte a TECHTOGETHER+ versenyét

Pörge Béla | 2023.10.17 18:09

A BME FRT nyerte a TECHTOGETHER+ versenyét

A győztes, a BME Formula Racing Team | Fotó: Lugosi Péter

Véget ért a TECHTOGETHER+ járműipari konferencia, kiállítás és a rendezvény keretében tartott Techtogether mérnökhallgatói verseny. A megmérettetést a BME Formula Racing Team csapata nyerte, a dobogóra az Electric Racing Miskolc és a BME Motorsport csapata fért még fel.

Hirdetés

Tizennégy csapat részvételével rendezték meg idén ősszel a Techtogether mérnökhallgatói versenyt a TECHTOGETHER+ esemény részeként. A délelőtt 9-kor rajtoló rendezvényen a csapatoknak a vállalati – gyakorlati – feladatok mellett a SZTAKI feladatát, egy 3D feladatot és egy vállalati kvízt kellett megoldaniuk, emellett „Szakmai találkozók, ismerkedés a kiállítókkal” néven egy új próbatétel is várt a rájuk, aminek keretében a feladatot nem adó, de a rendezvényt támogató és standdal jelenlévő cégeket kellett felkeresniük. A fentieken túl még a csapatok megjelenését, standját és bemutatkozását is értékelte a zsűri.

A megszerezhető pontok zöme, mintegy 85 százaléka a gyakorlati feladatokból jött össze. A zsűri összetétele már-már szokásosnak mondható, az elnök Dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke volt, mellette Dr. Haidegger Géza, a SZTAKI tudományos főmunkatársa zsűrizte a diákokat.

A 3D feladatot külön zsűri értékelte: Falk György, a Varinex Zrt. alapítója, stratégiai igazgatója elnökölt, rajta kívül Hajas Gergely, az Alu-Öntő Kft. ügyvezető igazgatója és Deffend Ádám, a Magyarmet Finomöntöde Kft. NPI-mérnöke alkották a zsűri tagjait.

A dobogósok taroltak a céges díjaknál is

Az eredményhirdetés elején mind a tizennégy csapat oklevelet vehetett át, majd a vállalati díjak kiosztása következett, ezt követően került kihirdetésre a győztes, valamint az ezüst- és bronzérmes. A tizenhárom vállalati különdíj a következő csapatok részére került kiosztásra:

A BME FRT nem kevesebb, mint négy vállalati díjat zsebelhetett be. A csapat nyerte a Magyar Öntészeti Szövetség, a Knorr Bremse Fékrendszerek Kft., az msg Plaut Hungary Kft. és a Rohde & Schwarz Hungária Szolgáltató Kft. díját is. Az Electric Racing Miskolc három vállalattól vehetett át díjat – övék lett az ACPS Automotive Kft. különdíja, emellett az AVL Hungary Kft. és a Hepenix Kft. feladatát oldották meg a legjobban a miskolciak.

A további céges díjakat egy-egy csapat nyerte el: az ACPS Automotive Kft. feladatát az O.U.R. Team oldotta meg a legügyesebben, a Chemplex Kft-től a BME Shark Team kapta a legtöbb pontot, a FANUC Hungary Kft-nél a PEngineers bizonyult a legjobbnak, a Kontron Hungary Kft. díját a BME Motorsport nyerte el, az SMC Hungary Kft-nél a StudentTechLab ELTE volt a legjobb, a Tequa Akadémia feladatát a legjobban a SZEnergy Team oldotta meg, míg a Trenkwalder Recruitment Kft-nél az Arrabona Racing Team diadalmaskodott.

Dupla BME-s dobogó

A 2023 őszi Techtogether mérnökhallgatói verseny bronzérmese a BME Motorsport lett, a Chemplex Kft. által biztosított 150 ezer forintos díjat Sipos Sándor ügyvezető, tulajdonos adta át. Az ezüstérmet a miskolci Electric Racing érdemelte ki, az SMC részéről Szabó Péter oktatási vezető adta át a 250 ezer forintos díjat.

A győztes a BME Formula Racing Team lett, az első helyért járó 400 ezer forintos díjat Falk György, a Varinex alapítója, stratégiai igazgatója adta át. A győzteseknek és minden díjazottnak külön gratulál az autopro.hu szerkesztősége!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink