Techtogether 300-nál több kancellárjelölt jut 29 felsőoktatási intézményre

300-nál több kancellárjelölt jut 29 felsőoktatási intézményre

MTI/autopro.hu | 2014.08.18 08:17

300-nál több kancellárjelölt jut 29 felsőoktatási intézményre

Az egyetemek és főiskolák hatékonyabb és átláthatóbb működését szolgáló poszt bevezetésének aktualitásairól tájékoztatta szakportálunkat az illetékes minisztérium.

Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságának közlése szerint az elmúlt napokban folyamatosan érkeztek hozzájuk az állami fenntartású felsőoktatási intézményekre benyújtott kancellári pályázatok. A 29 intézmény kancellári magasabb vezetői megbízásaira összesen bőven háromszáz feletti pályázatot nyújtottak be - valamennyi felsőoktatási intézménybe jelentkeztek pályázók.

Kinevezésekor a kancellárokról is nyilatkozott az Autopro.hu munkatársának Palkovics László, az új felsőoktatási államtitkár

A Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság jelenleg is rendezi a beérkezett pályázatokat, ezt követően születhet döntés a megbízásokról, előreláthatóan az ősz folyamán minden állami fenntartású felsőoktatási intézményben kinevezik a kancellárt. A nemzeti felsőoktatásról szóló, 2011-ben hozott törvény a miniszterelnök jogkörébe utalja a kancellári megbízások kiadását.

- Tény, hogy vannak hiányosságok a működésben, s a kormány sem feltétlenül érti teljes mértékben az egyes intézmények igényeit, problémáit. A kancellár feladata, hogy transzferálja az igényeket, mindkét irányban közvetítsen. Olyan konstruktív személyről beszélünk, aki az értékteremtő folyamatok gazdasági hátterét fogja biztosítani - fogalmazott a vele készített interjúnkban Palkovics László államtitkár.

Az államtitkárság ígéretet tett rá, hogy a pályázatok feldolgozását követően további tájékoztatást ad a kancellári rendszerről, amelyet ugyancsak megosztunk olvasóinkkkal.

Kiemelt Partnereink