Szolgáltatók Volvókkal újította meg flottáját az Ekol Logistics

Volvókkal újította meg flottáját az Ekol Logistics

autopro.hu | 2015.01.05 18:04

Volvókkal újította meg flottáját az Ekol Logistics

Decemberben 13 új Volvo FH 460 Euro 6 Globetrotter XL mega nyerges vontatót vett át az Ekol Logistics Kft., amely korábban csak bérelt járműveket üzemeltetett.

Hirdetés

Törökország jelentős export-import piacának egyik résztvevője az 1990-ben alapított Ekol Logistics cégcsoport, amely jelenleg több mint háromezer közúti szállítóeszközt, ezen belül több mint ezer nyerges vontatót, és négy Ro-Ro hajót üzemeltet. E cégcsoport tagjaként 2013 őszén alapult meg az Ekol Logistics Kft. budapesti központtal. A saját fuvarszervezést végző vállalkozás főbb viszonylatai Németország, Olaszország, Spanyolország, Görögország, Törökország, valamint a FÁK országai. Az immár közel száz főt alkalmazó cég fejlődését az is jól mutatja, hogy a kezdeti 1500 négyzetméteres raktárát máris kinőtte, így hamarosan egy új telephelyre költözik, ahol hatezer négyzetméteres raktár áll majd rendelkezésre.

A 13 új Volvo FH 460 Euro 6 Globetrotter XL mega nyerges vontatót Zsiborács István, az Ekol Logistics Kft. flottamenedzsere vette át Dér Pétertől, a Volvo Hungária Kft. értékesítési igazgatójától.

Az Ekol Logistics Kft. tevékenysége szállítmányozással kezdődött, ám a cégvezetés a megbízók lehető legmagasabb színvonalú kiszolgálása érdekében hamar saját flotta létrehozása mellett döntött, amit kezdetben bérelt járművekkel oldottak meg. A cég 2014 februárjában tíz nyerges vontatót vett bérbe, köztük nyolc Volvo FH 460 Euro 5 EEV Globetrotter modellt. Ezeket gyors ütemben további bérvontatók követték, közöttük Euro 6-os Volvók is, majd a cég pályázatot írt ki saját tulajdonú járművek beszerzésére.

Így már 55 vontató szerepel a flottában, amelyek kilencven százaléka Volvo gyártmányú. Az új járművek jellemzően autóipari beszállítást végeznek magyar-spanyol viszonylatban, négykezes járatban, ezért volt szükség az XL fülkeméretre és a mega kivitelre. Céljuk, hogy egy-másfél éven belül száz szerelvényből álljon a flotta, ezen belül vagy akár ezen felül 15-20 bérelt járművel a rugalmasság fenntartásához.

Kiemelt Partnereink