Szolgáltatók Új ügyvezető igazgató a Pappas Auto Magyarországnál

Új ügyvezető igazgató a Pappas Auto Magyarországnál

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2011.05.10 06:01

Christian Schlager váltja az ügyvezető igazgatói székben Friedrich Lixlt a Pappas Auto Magyarország Kft-nél. Az új igazgató 2011. május elsejétől irányítja hazánk egyik legnagyobb gépjármű-kereskedelmi vállalatát.

Hirdetés

Friedrich Lixl visszatér a Pappas Csoporthoz Ausztriába és átveszi a haszongépjármű ágazat irányítását, a Wiener Neudorf-i ügyvezetést valamint kinevezték a vállalat igazgatósági tagjává is. Christian Schlager a Pappas Auto Magyarország Kft. új ügyvezető igazgatója 2011. május elsejétől.

Christian Schlager

Christian Schlager (37) angliai tanulmányait követően hosszú ideig a BMW észak-amerikai központjánál a piacmanagement területén dolgozott, majd a központi kanadai régió regionális marketing és értékesítés területeit irányította. Az utóbbi években a prémium szegmensben működő egyik legjelentősebb automobil kereskedelmi csoportnál az operatív üzletért volt felelős.

Christian Schlager felelős a Pappas Auto Magyarország Kft. hat telephelyének (kettő Budapesten, illetve négy vidéken: Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Debrecen) és a Mercedes-Benz, smart, Jeep, Kia, Fiat, Fiat Professional, Mitsubishi Fuso valamint DAF márkákkal kapcsolatos üzleti tevékenység teljes irányításáért. Ezen kívül hozzá tartozik az új és használt gépjárművek értékesítése és az eladás utáni feladatok a személygépkocsik, a transzporterek és a tehergépjárművek esetében.

– A Pappas Auto az egyik legnagyobb gépjármű-kereskedő Magyarországon, 390 munkatársat foglalkoztat. A vállalat az autópiacot nagyban érintő válság ellenére is meg tudta szilárdítani, sőt erősíteni vezető pozícióját. Az idei kilátások pozitívak, úgy tűnik, túljutottunk a mélyponton, habár a válság még nem zárult le teljesen – nyilatkozott Schlager úr.

Christian Schlagert a Lancia és Jeep márkákra való átállás állítja új kihívások elé, hiszen ez a két márka váltja a Chryslert a Pappas Autónál. Ezen kívül a Kiával kapcsolatos további bővítés is szerepel a tervek között. Az új ügyvezető igazgató a sikeresen lezajlott telephely- és márkabővítésen kívül a fő üzletágakban a piacvezető szerep kiépítését tarja fontosnak.

Kiemelt Partnereink