Szolgáltatók Új raktárépületet nyitna hazánkban a Gebrüder Weiss

Új raktárépületet nyitna hazánkban a Gebrüder Weiss

MTI | 2015.09.18 09:27

Új raktárépületet nyitna hazánkban a Gebrüder Weiss

A szállítmányozással foglalkozó cég Dél-Magyarországon fejlesztene, miután kiemelkedő fejlődési lehetőséget lát a kelet-közép-európai régióban, főként Magyarországon - mondta az osztrák érdekeltségű szállítmányozási és logisztikai vállalat ügyvezető igazgatója.

Hirdetés

Thomas Schauer a középtávra tervezett beruházás egyik indokaként említette Szerbia - várakozásuk szerint - mihamarabbi uniós csatlakozását.

Az osztrák Gebrüder Weiss 25 évvel ezelőtt Magyarországon nyitotta meg az első nem német nyelvű kirendeltségét. A magyarországi cég az idén az első hat hónapban 7,1 milliárd forint árbevételt ért el, éves nettó forgalma pedig várhatóan - első alkalommal a cég történetében - meghaladja majd a 14 milliárd forintot, ismertette az ügyvezető igazgató. Hozzátette, 2015-ben 210 millió forint fejlesztést terveznek Magyarországon.

A magyarországi cég összesen 56 ezer négyzetméter raktárterülettel rendelkezik, mintegy 268 munkatársat foglalkoztat, 2014-ben több mint 1 millió küldeményt szállított és nettó 13,18 milliárd forint értékű forgalmat bonyolított. a Gebrüder Weiss 25 éves magyarországi jelenléte alatt összesen 6 milliárd forintot fordított beruházásokra - jegyezte meg Thomas Schauer.

Varga Bálint értékesítési osztályvezető arról számolt be, hogy stratégiájukban egyre nagyobb részt szánnak az e-kereskedelem raktározási és logisztikai feladatainak. Az osztályvezető szerint az online és a hagyományos piac igényei nem különböznek a raktározási és logisztikai feladatok terén.

Ausztriában és Csehországban már kiépített a cég egy olyan logisztikai rendszert, amely révén meg tudják oldani a web-áruházakban vásárolt termékek házhoz szállítását, Magyarországon tavasz óta vált elérhetővé ez a szolgáltatásuk, amelyet a továbbiakban Szlovákiában és Szlovéniában is ki akarnak építeni - mondta el Varga Bálint.

Jürgen Bauer, a Kelet-Ausztria, Szlovákia, Magyarország Régió igazgatója az osztrák Gebrüder Weiss, szállítmányozási és logisztikai vállalatról elmondta: a vállalat több mint 10 millió küldeményt szállít évente, 6000 munkatársat foglalkoztat, 150 kirendeltséggel és több mint 500 ezer négyzetméter raktárterülettel rendelkezik világszerte.

Kiemelt Partnereink