Szolgáltatók Több mint felére csökkent a Cruise értéke

Több mint felére csökkent a Cruise értéke

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.06 09:21

Több mint felére csökkent a Cruise értéke

Fotó: Cruise

A Cruise dolgozóinak azt mondták, hogy egy harmadik fél 10,91 euróra becsülte a részvények árát, ami az egy negyedévvel ezelőtti 22,43 euróról esett ekkorát.

Hirdetés

A General Motors Cruise belső részvényárfolyama több mint felére csökkent az egy negyedévvel ezelőttihez képest, mivel az októberi baleset következményei továbbra is nyomasztják az önvezető autókat gyártó vállalatot. A Cruise dolgozóinak azt mondták, hogy a részvények árfolyamát egy harmadik fél 10,91 euróra becsülte – derül ki egy, a Reuters által megtekintett e-mailből. Ez a negyedévvel ezelőtti 22,43 eurós becsléshez képest nagy csökkenés.

„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ez a becslés jelentősen alacsonyabb, mint amit korábban láttunk, és hogy mindannyiunk számára valós hatással van az életre" – írta az e-mailben Craig Glidden, a Cruise adminisztratív vezetője. A Cruise azon dolgozik, hogy helyreálljon az októberi baleset után, amelyben egy nőt az egyik járműve magával rántott, miután egy ember vezette autó elütötte. A vállalat kaliforniai működési engedélyét felfüggesztették, és a Cruise leállított minden tesztelést az Egyesült Államok közútjain.

Glidden szerint a Cruise-nak „hosszabb út vezet a méretarányos kereskedelmi forgalomba hozatalig". A vállalat tavaly azt tervezte, hogy közel egy tucat amerikai városban önvezető taxikat vezet be, de azóta a munkahelyek negyedét leépítette, és a vezérigazgató, valamint a társalapító is távozott – írja az Automotive News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink