Szolgáltatók Szélerőművek készülnek Kaposváron

Szélerőművek készülnek Kaposváron

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2014.07.30 10:15

Szélerőművek készülnek Kaposváron

Hamarosan értékesíti első, 25 kilowattos szélerőművét a Lakics Gépgyártó Kft., amely a közelmúltban lett résztulajdonosa az acélszerkezet-gyártó Rutin Kft.-nek.

Hirdetés

– A vállalkozás csaknem harminc éves története során mindig is bérgyártást végzett a megrendelők dokumentációi alapján. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor olyan tudásbázis halmozódott fel a generátorgyártás és szélenergetika területén, amellyel önálló termékfejlesztésbe kezdhettünk – nyilatkozta a vg.hu portálnak Lakics Péter cégvezető. A munkára hétfős K+F egységet létesítettek Veszprémben, ahol a szélviszonyok ideálisak a teszteléshez. A kis szélerőművek célpiacát az olyan üzemek jelentik, amelyeknek megfelelő áramfogyasztásuk van és olcsóbban akarnak villamosenergiához jutni.

– Az úgynevezett háztartási méretű erőmű projekttel létre kívántunk hozni egy olyan saját márkás terméket, amely több szempontból hiánypótló a kis teljesítményű szélerőművek piacán: komplett rendszer, amely alkalmazkodik a kontinentális éghajlati szélviszonyokhoz, ami a gyakorlatban változékony irányú és általában kis sebességű szelet jelent. Az 5, 10, 25 és 50 kilowattos szélerőművekből álló termékcsoport három kisebb modellje már kész akár a nemzetközi piacra lépésre is, cégünk önálló márkaneve, a Wind the Way alatt – mondta el Lakics Péter, hozzátéve, hogy az 50 kilowattos modell közös fejlesztéséről megállapodás született a Pécsi Tudományegyetemmel.

Kiemelt Partnereink