Szolgáltatók Ősztől javul a vasúti közlekedés

Ősztől javul a vasúti közlekedés

MTI | 2022.08.22 17:23

Ősztől javul a vasúti közlekedés

Fotó: Pörge Béla

Az utasok visszakapják az egész napos mobilitás lehetőségét Székesfehérvár és Komárom között: az 5-ös számú vasútvonalon kétóránként közlekednek majd a személyvonatok szeptember 3-tól az őszi menetrend-módosítást követően - közölte Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Hirdetés

Vitézy Dávid bejelentése szerint a vonalon marad a tarifarendszerben átjárhatósága, vagyis a vonal mentén érvényes Volánbusz Zrt. bérleteket a MÁV továbbra is elfogadja a vonatokon. Jelezte, hogy az őszi menetrend-módosítás - akárcsak a júliusi változtatás - elsősorban azokon a regionális vonalakon tartalmaz bővítéseket, amelyeken korábban csak néhány vonat járt.

Példaként megemlítette, hogy az augusztus 29-től érvényes módosítás értelmében kétórás ütemes menetrend lép életbe egész nap a Nyékládháza–Tiszaújváros vonalon, továbbá a Villány–Mohács vonalon naponta 8 pár vonat közlekedik majd.

További módosítások lesznek például a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon: a Balatonfüredről 5:50-kor induló személyvonat egész évben Budapestig közlekedik. A Kaposvár–Siófok vonalon egész évre megmarad a nyári időszakra bevezetett két új személyvonatpár Siófokról Tabra és vissza.

A MÁV-Starttal együtt a Volánbusz menetrendje is változik néhány régióban - hívta fel a figyelmet az államtitkár. A legfontosabb fejlesztés Szekszárdot és környékét érinti, ahol a helyi és helyközi járatok integrációjával sűrűbb szolgáltatás lesz a megyeszékhelyen, ugyanakkor a beutazók a város több fontos pontját érhetik el közvetlenül.

Az őszi menetrendi változások részletesen a MÁV-Volán csoport honlapján rövidesen elérhetők - írta a közösségi oldalán Vitézy Dávid.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink