Szolgáltatók Nagyot esett az Air France-KLM árfolyama

Nagyot esett az Air France-KLM árfolyama

Beck András | 2019.09.10 13:45

Nagyot esett az Air France-KLM árfolyama

A befektetők negatív hangulatát két tényező okozta. Egyrészt nem túl jó kilátásokkal rendelkező fapados céget vennének, másrészt csökkent az utasszám.

Hirdetés

Az Air France-KLM menteheti ki a bajból a csőd szélére került Aigle Azur-t. A Les Echos pénzügyi lap szerint ugyanis az Air France ajánlatot tett a megvásárlásra. Az ügyletet állítólag a francia kormány is erősen támogatja.

Az Air France-KLM férőhelyek kihasználtsága 0,4 százalékponttal, míg az utasok száma nagyjából 200 ezerrel csökkent augusztusban júliushoz képest. A hírek hatására a részvényárfolyam csaknem 10 százalékot esett a hétfői kereskedés során.

Nem örültek a befektetők

„A piacon nem fogadták nagy lelkesedéssel a befektetők az Aigle Azur megvásárlásának tervét, mert egy kicsi és nem hatékonyan működő fapados légitársaságról van szó, amely nem veszi fel a versenyt a nagy fapados cégekkel. Mindehhez jött még az információ, hogy a bővülő légi közlekedési szektorban a hagyományos modell szerint működő vállalatok versenyében rosszul teljesített az AirFrance-KLM, ami együttesen okozta az árfolyam esését” – tette hozzá Gyöngy-Kovács Nóra, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

Nyitókép: instagram.com/aigleazur_fan/

Kiemelt Partnereink