Szolgáltatók Most érdemes pénzzé tenni a régi ipari gépeket

Most érdemes pénzzé tenni a régi ipari gépeket

autopro.hu | 2022.03.03 13:22

Most érdemes pénzzé tenni a régi ipari gépeket

Fotó: Surplex

A gép- és berendezésgyártó ágazat a koronavírus okozta ellátási nehézségek miatt nem tudja kielégíteni a nagy keresletet. Az eredmény: A használt gépek piaca berobbant. Ígéretes lehetőség azoknak a vállalatoknak, amelyek szeretnék eladni használt gépeiket. Jó árat és zökkenőmentes eladást ér el, aki most eladja leírt berendezéseit, a folyamatot pedig a Surplex teszi gördülékennyé.

Hirdetés

A koronavírus több mint két éve foglalkoztatja a világot. 2020-ban nagy volt a félelem, és a világgazdaság összeomlott. 2021-ben az első oltásokkal nőtt az optimizmus, és újra beindult a globális termelés. Ha valaki sikeresen szeretné átvészelni a válságot, akkor rugalmasnak kell lennie. A feldolgozóipar a koronavírus időszakát lehetőségként használja a szerkezetváltásra. Ez magában foglalja a géppark korszerűsítését is.

A gép- és berendezésgyártó ágazat azonban nem tudja kielégíteni a nagy keresletet. A világjárvány következtében az iparág teljes rendelésállománya globális ellátási nehézségekbe ütközik. Nem csak az anyagok hiányoznak, a logisztika is ingadozik. Az áruhiány konténerhiánnyal párosul. A helyzet enyhülése 2022 második negyedéve előtt nem várható, talán még a harmadik negyedévben sem.

Minden hátrány kínál egy előnyt

Ha most új gépet szeretne vásárolni, türelemre van szüksége. Akinek nincs ideje, szerencsét próbálhat a használt gépek piacán. Ezen a területen az egyik legnagyobb forgalmú online aukciós ház a Surplex, amelyen keresztül évente több mint 55 ezer használt gép cserél gazdát. Növekvő tendencia: A használt gépek piaca gyorsan növekszik.

Februárban a Surplexnél egy kétnapos aukciót bonyolítottunk le, egy neves orgonaépítőtől származó több mint 1000 tétellel. Erre az árverésre 73 országból 1599 potenciális vásárló regisztrált. Ez egy új Surplex-rekord. A Surplex azonban más ipari aukciókon is rekordkeresletet könyvel el. Az eladói oldal minden eddiginél jobban profitálhat ebből.

Jó okok a használt berendezéseinek értékesítésére

„A B2B aukciókon az ember gyorsan a fizetésképtelenségre gondol. Azonban egyre több cég más okokból választja szándékosan ezt a fajta értékesítést” – mondja Ghislaine Duijmelings, a Surplex egyik ügyvezető igazgatója. „Sok ügyfélnél jelenleg is folyik a szerkezetátalakítás, és mi segíthetünk nekik optimális megtérülést elérni.”

A jó minőségű gépek iránti nagy kereslet képezi az ígéretes eladás alapját. Aki a többé már nem használt vagyontárgyait a költségvetése hasznára szeretné fordítani, akkor hálás piacot talál.

A hab a tortán a használt tárgyak árveréseinek fenntarthatósági szempontja. Kevesebb leselejtezett és több újrafelhasznált gép. Minden egyes elárverezett gép jelentős mennyiségű szén-dioxidot és nyersanyagot takarít meg az új gyártáshoz képest.

Optimális bevétel, valamint gyors és egyszerű lebonyolítás

Minden ipari aukciót az eladó egyedi igényeihez alakítunk. A megbízás áruba bocsátása éppúgy lehetséges, mint az összes vagyontárgy azonnali, Surplex általi megvásárlása. Az összes felesleges gép méltányos piaci értékelése után a teljes folyamatláncot az ipari aukciósház egy kézből szervezi meg. Ez magában foglalja a gépek katalogizálását, 16 nyelven történő bemutatását a vállalat weboldalán, megtekintési időpontok megszervezését és még sok mást. A globális online marketinggel minden egyes termék piaci potenciálja teljes mértékben kiaknázásra kerül. A leütési árak ezért sokszor jelentősen magasabbak, mint az eladó elvárásai.

Az árverés után a Surplex megszervezi például szakszerű bontást, átvállalja a könyvelést és gondoskodik a vámkezelésről. Az ipari aukciósház lebonyolító-csapata több mint 20 nyelven beszél. Duijmelings: „Európában egyedülálló, teljes körű szolgáltatást nyújtó ajánlatunkkal nem csak optimális bevételről gondoskodunk, hanem a gördülékeny folyamatokról az árverés előtt, alatt és után is.”

A Surplex Európa egyik vezető ipari aukciósháza, amely világszerte kereskedik használt gépekkel és üzemi berendezésekkel. A surplex.com 16 nyelvű aukciós platformon évente több mint 55 ezer ipari árut értékesítenek. A düsseldorfi székhelyű vállalat évi több mint 100 millió eurós forgalmat bonyolít.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink