Szolgáltatók Mérföldkőhöz ért a PSA Csoport mobilitási szolgáltatása

Mérföldkőhöz ért a PSA Csoport mobilitási szolgáltatása

autopro.hu/V.M. | 2020.07.31 12:18

Mérföldkőhöz ért a PSA Csoport mobilitási szolgáltatása

Fotó: Facebook/Free2Move

A PSA Csoport mobilitási szolgáltatásokat nyújtó Free2Move márkája mostantól önálló vállalatként működik tovább. A világ 170 országában jelenléttel rendelkező cég ezzel egy időben azon van, hogy a rövid távú autókölcsönzési szolgáltatását minél több országban tegye elérhetővé.

Hirdetés

A Free2Move által kínált szolgáltatások között megtaláljuk az autómegosztást, a rövid távú, az akár egynapos kölcsönzést is lehetővé tevő autókölcsönzést és az autólízingelést is. A vállalat ezenkívül ügyfeleinek parkolási megoldásokat kínál 65 országban, saját mobiltelefonos platformot működtet Európában, ami lehetővé teszi a töltőpont-keresést, az oda vezető út megtervezését, a töltés távolból irányítását, illetve a fizetést is, a flottakezelők dolgát pedig egy flottamenedzsment platformmal igyekszik megkönnyíteni.

A globálisan 150 dolgozóval – köztük adatmérnökökkel és e-kereskedelmi szakértőkkel – rendelkező új vállalat központja Párizsban lesz.

Házon belüli kooperáció

A PSA Csoporthoz tartozó Peugeot egy TravelCar nevet viselő saját mobilitási szolgáltatással is rendelkezik, amivel a Free2Move a 2016-os létrejötte óta együtt dolgozik bizonyos projekteken. A Free2Move Rent rövid távú autókölcsönzési szolgáltatás is a kettő szolgáltató közös munkájának eredményeként jött létre. A teljes mértékben digitális alapokon nyugvó szolgáltatáson keresztül Peugeot, Citroën, DS, valamint Opel márkájú gépkocsikat lehet bérelni minimum egy napig, maximum egy hónapig. A jelenleg 300 ezer ember által használt, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban és Luxemburgban elérhető szolgáltatás az év végéig további kilenc országban fog megjelenni.

Kiemelt Partnereink