Szolgáltatók Megújuló energiába fektet be a Google

Megújuló energiába fektet be a Google

autopro.hu/H.J. | 2019.09.26 10:05

Megújuló energiába fektet be a Google

Eddigi legnagyobb, megújuló energiával kapcsolatos üzletét kötheti meg a Google. A tervek szerint tiszta energia, azaz szél- és napenergia felhasználásával biztosítják a cég energiaellátását a jövőben.

Hirdetés

Az üzlet 18 külön megállapodást talmaz majd. A cég közel 40 százalékkal több zöld energiához férhet így hozzá – számokban kifejezve ez 1,6 gigawatt tiszta elektromosságot jelent, ami megfelel egymillió napenergia-panel kapacitásának. Ezzel a projekttel a Google mint vállalat a megújuló energia legnagyobb felvásárlójává válik a világon.

Hosszú távú befektetés

A vállalatóriás már 2017-ben is – 7 milliárd kilowattóra villamos energia vásárlása után – száz százalékban megújuló energiát használt, ezt az értéket pedig azóta is tartja. A jelenleg zajló üzlet megkötését követően pedig 5,5 gigawatt megújuló forrásból származó energiát vásárol meg.

Az energia-infrastruktúra bővítésébe több mint 2 milliárd dollárt fektetnek, ez több millió napelem és több száz szélturbina telepítését teszi lehetővé, három kontinensen szétszórva.

Sundar Pichai, a cég vezérigazgatója szerint a már meglévő szélenergia- és szolárparkok helyett a vállalat saját, hosszú távú befektetései új projektek születéséhez és fejlődéséhez is hozzájárulnak.

Európa és Amerika is otthont ad a projektnek

A beruházások felét Európában hajtják végre, többek között Finnországban, Svédországban, Belgiumban és Dániában. Az USA-ban Észak-Karolina, Dél-Karolina és Texas adnak otthont a projektnek. Valamint Dél-Amerikában Chile is hozzájárult egy Google adatközpont tiszta energiával való működtetéséhez – számolt be a brit The Guardian.

Kiemelt Partnereink