Szolgáltatók Már kilenc éve támogatja az SGP Group a vállalkozásokat

Már kilenc éve támogatja az SGP Group a vállalkozásokat

Pörge Béla | 2021.07.21 10:22

Már kilenc éve támogatja az SGP Group a vállalkozásokat

Fotó: SGP Group

Baranya Annamária, az SGP Group eladásokért és működésért felelős koordinátora beszélt az autopro.hu-nak adott interjújában a vállalat magyarországi helyzetéről, szolgáltatásairól és az SGP Group fejlesztési irányairól.

Hirdetés

Hány embert foglalkoztat Magyarországon az SGP Group?

Erre sajnos az a válaszom, hogy nem eleget. A munkaerőhiány, illetve a speciális képzettségű dolgozók hiánya nagyban megnehezíti az életünket, hiába a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta, a munkavállalók hajlandósága érezhetően csökkent. Nagy a harc a munkaerőpiacon a megfelelő kollegáért.

Hogyan érintette a vállalatot a koronavírus-járvány?

Mint minden piaci résztvevőt, így cégünket is hátrányosan érintette a Covid, az alapanyag, illetve munkaerő- és megrendeléshiány miatt a "legalacsonyabb hatékonysággal” kellett működnie a cégnek - sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a termelő ágazatok minden résztvevőjét megviselte a pandémia, sok kis- és középvállalkozó véglegesen bezárt emiatt.

Mely iparágakból érkeznek az ügyfeleik? Mennyire hangsúlyos a járműipar?

Ügyfeleink közepes és nagy cégek főként az autóiparból (75 százalék) tevődnek ki, illetve számos olyan kliensünk van, aki háztartási gépeket, szórakoztató elektronikai termékeket gyárt, sőt, még az üvegipart, élelmiszeripart, gyógyszeripart, cipő- és ruhagyártást is képviselik.

Baranya Annamária

Baranya Annamária | Fotó: SGP Group

Mik a legfőbb szolgálatásaik?

Az SGP Group kilenc éve támogatja a vállalkozásokat abban, hogy az általuk előállított termékek a legjobb minőségűek legyenek. Alkatrészek és komponensek, valamint késztermékek válogatására, rendezésére, javítására specializálódtunk, eléggé sokoldalúak vagyunk és teljes mértékben igazodunk partnereink igényeihez.

  • Rendezés és válogatás
  • Az SGP Group által ajánlott szolgáltatások jelentős mértékben befolyásolják a termékek minőségének javulását, és kizárhatóvá teszik az előre nem látható költségeket, például a végfelhasználói reklamációk miatt felmerülőket.
  • Komponensek és késztermékek kijavítása
  • A szolgáltatás a termék hibájának kijavítását jelenti a szükséges eszközök használatával, úgy, hogy helyreállításra kerül az alkatrész használhatósága.
  • Rezidensszolgáltatás
  • A rezidens a legegyszerűbben mondva egy olyan személy, akit az SGP Grouppal történő együttműködés keretében az ügyfél nevében, az érdekeinek és a reputációjának biztosítására a vevő üzemébe delegálunk.
  • A termelés támogatása, az alkatrészek előzetes összeszerelése
  • Képesek vagyunk szakképzett dolgozókat szállítani az ügyfeleink gyártósoraira, hogy minimalizálni lehessen a termelés időnkénti ingadozásával járó kockázatot, úgy a megrendelés állomány csökkenése, mint a hirtelen emelkedése esetén.
  • Raktárkezelés
  • A komplex szolgáltatás keretében az ügyfeleinknek támogatást nyújtunk a raktárgazdálkodással kapcsolatos összes feladat megoldásában, vagy az üzemen belüli logisztikában.
  • Áru csomagolása és átcsomagolása
  • A szolgáltatás alkatrészek vagy végtermékek konfekcionálásával kapcsolatos az ügyfélnek történő feladás előtt.
  • Képzés
  • A képzési – tanácsadói platform, az SGP – Traning & Consulting az SGP Group cég egy elkülönített szervezeti egysége.

Milyen beruházásokat, fejlesztéseket terveznek?

A munkavállalóink számára több szakmai és személyiségfejlesztő képzést és tréninget is indítunk, illetve az Ösztönző, motivációs bónusz „csomagunkat” is megújítottuk. Cégünknél nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a munkatársainknak megadjuk azt az életérzést hogy egy nagy SGP-család vagyunk, valamint, hogy biztosítsuk az egyensúlyt a munkahelyen és az életben - ez nagyon nagy fókuszt kap a lengyelországi vezetőség szemében.

Másik nagy fejlesztési lehetőség, hogy szeretnénk aktívabban részt venni a médiában, különböző platformokon, fórumokon, hogy több partner is megismerjen minket és kiépítsünk egy őszinte, jól működő partneri hálózatot. Ehhez is kapcsolódik a következő, a mai világban fontos értékrendet képviselő Dale Carnegie-idézet: "a mások iránti érdeklődés, az emberi kapcsolatokra vonatkozó minden más szabállyal együtt, akkor éri el célját, ha őszinte. Ez nem csak arra a személyre igaz, aki érdeklődést mutat, hanem arra is, aki iránt érdeklődést mutatnak.”

Kiemelt Partnereink