Szolgáltatók Külföldi vállalatvezetőket díjazott a HIPA

Külföldi vállalatvezetőket díjazott a HIPA

MTI/autopro.hu | 2020.02.03 10:23

Külföldi vállalatvezetőket díjazott a HIPA

Hatodik alkalommal díjazott külföldi vállalatvezetőket a Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), idén Melanie Seymour, a BlackRock Budapest vezetője kapta a BBJ Az év külföldi vállalatvezetője díjat, a HIPA különdíját pedig Dale A. Martinnak, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatójának ítélték oda.

Hirdetés

A HIPA által alapított és odaítélt különdíj azt a külföldi cégvezetőt illeti, aki a megelőző esztendőkben a legtöbbet tette a magyarországi beruházási környezet népszerűsítéséért. A HIPA "Partnership Award" különdíját az idei évben Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója kapta, aki képes volt újabb befektetéseket hozni Magyarországra, és az utóbbi időben jelentős szerepet játszott a magyarországi beszállítófejlesztési tevékenység erősödésében és egyúttal üzleti lehetőségek feltárásában magyar kis- és középvállalkozások számára a Siemens magyarországi vállalatánál és potenciálisan nemzetközi szinten is.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a díj átadásakor kiemelte, hogy a HIPA nagyon sikeres évet zárt, a külföldi direkt befektetések értéke rekordra emelkedett 2019-ben. Hangsúlyozta azt is, hogy a külföldi vállalatvezetők jelentős mértékben hozzájárulnak a magyar gazdaság sikeréhez. „Önök azok, akik meggyőzik az anyavállalatukat, hogy ide hozzák befektetéseiket" - mondta a közlemény szerint.

Az „Expat CEO of the Year" elismerést a szakmai zsűri minden évben annak a személynek ítéli oda, aki kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért: ezt az elismerést idén Melanie Seymour kapta.

Nyitókép: hipa.hu

Kiemelt Partnereink