Szolgáltatók Kaszált karácsonykor a Ryanair

Kaszált karácsonykor a Ryanair

autopro.hu/B.A. | 2020.02.03 12:22

Kaszált karácsonykor a Ryanair

A vállalat 7,9 euró centes egy részvényre jutó eredményt ért el, ami 8,1 centtel haladja meg a prognózist. A vártnál jobb eredmény a rengeteg karácsonyi és újévi last-minute foglalásoknak köszönhető.

Hirdetés

Árbevétel tekintetében 1,91 milliárd eurót értek el, ami 6,5 százalékkal magasabb az elemzői várakozásoknál és közel 24,5 százalékkal a tavalyi bevételhez képest. A 700 millió eurós saját részvény visszavásárlási programját a légitársaság júliusig meghosszabbítja a Boeing 737 Max körüli bizonytalanságok miatt – tette hozzá az Equilor Befektetési Zrt. A program eredetileg májusban fejeződött volna be.

Adósságcsökkentés

Júliust követően ugyanakkor felfüggesztik a részvények további visszavásárlását és a vállalat adósságainak csökkentésére helyezik át a hangsúlyt. A pénzügyi igazgató hozzátette, hogy idén szeptemberben és októberben szállíthatnak újra utasokat a 737 Max gépek. A pénzügyi igazgató várakozásai szerint idén télen 50 ilyen gép állhat újra forgalomban majd 50-50 a következő két évben majd újabb tíz 2023-ban. A vállalat a teljes évre vonatkozó adózás utáni eredmény várakozásai az előre jelzett 0,95 és 1,05 milliárd dolláros sáv közepére várható. A vállalat részvényei 2,9 százalékos emelkedéssel kezdhették a hétfői kereskedési napot.

Nyitókép: instagram.com/ryanair/

Kiemelt Partnereink