Szolgáltatók Innovációs kiállítást rendez az NIH

Innovációs kiállítást rendez az NIH

MTI | 2014.09.15 15:32

Innovációs kiállítást rendez az NIH

Idén második alkalommal is megrendezik a kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) konferenciát és startup kiállítást a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) főszervezésében október 16-17-én a fővárosban – mondta Spaller Endre, a NIH elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hirdetés

Tájékoztatása szerint az Innotrends Hungary 2014 elnevezésű, kétnapos konferencia díszvendége Dél-Korea lesz; a 16 szekcióban pedig mintegy 100 előadáson vehetnek részt az érdeklődők, egyebek mellett a bionika, agykutatás, nanotechnológia, klímapolitika témákban.

Hangsúlyozta: a konferencia és a kiállítás egyaránt ingyenes a nagyközönség számára, mert minél szélesebb körben szeretnék felkelteni az érdeklődést a kutatás, a fejlesztés és az innováció iránt.

Böszörményi-Nagy Gergely, a rendezvény egyik kiemelt szakmai támogatója, a Design Terminal NKK főigazgatója elengedhetetlennek nevezte az állam és az innovációs piac szereplői közti együttműködést, és hangsúlyozta, hogy az ehhez hasonló kezdeményezések járulhatnak hozzá ahhoz, hogy Magyarország 2020-ra Európa startup központja legyen.

A látogatók a többi között látványos kísérleteket nézhetnek meg, olyan technológiai újdonságokkal találkozhatnak és próbálhatnak ki, mint a 3D nyomtatás - mondta.

Az előző évi tapasztalatok alapján a főigazgató véleménye szerint az októberi konferencia egyrészt jövőbeli üzleti lehetőségeket rejt magában, emellett pedig az újonnan induló vállalatok első kézből kaphatnak visszajelzést az innovációs piac szereplőitől.

A kiállítók a rendezvény másik kiemelt támogatójától, a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft.-től arról is tájékozódhatnak, hogyan védhetik meg szellemi tulajdonukat piacra lépésük során.

A tavalyi rendezvényen mintegy 70 kiállító és 3000 résztvevő volt, idén azonban a közép- és nagyvállalatok kihagyásával, kizárólag startup vállalatok pályázhatnak 35 kiállító helyre.

Kiemelt Partnereink