Szolgáltatók Így tarthatják meg fizikai munkavállalóikat a cégek

Így tarthatják meg fizikai munkavállalóikat a cégek

MTI | 2019.10.03 12:47

Így tarthatják meg fizikai munkavállalóikat a cégek

A vállalatoknak nemcsak a megfelelő munkaerő toborzása okoz nehézséget, de egyre több figyelmet kell fektetniük a már megszerzett munkavállalók megtartására is. A legújabb kutatásból kiderül, hogy a fizikai munkavállalók elégedettségét mivel lehet fenntartani, növelni.

Hirdetés

A fizikai dolgozókat elsősorban teljesítményalapú juttatásokkal tudják megtartani a cégek - derül ki a BrandFizz Employer Branding Kft. felméréséből, melyben 967 kékgalléros munkavállalót kérdeztek meg tavaly és idén május között.

A teljesítmény elismerésére kulcsfontosságú

A kutatás szerint a fizikai dolgozóknak is ugyanannyira szükségük van munkájuk elismerésére, mint az irodai munkavállalónak. A megkérdezett munkavállalók 48, illetve 38 százaléka szerint a dolgozók felmondása elsősorban a teljesítményalapú bónusz, illetve a teljesítmény elismerésének hiányával magyarázható.

A válaszadók 37 százaléka vélekedett úgy, hogy a dolgozók kilépése a nem megfelelő fizetéssel, valamint a munka és magánélet egyensúlytalanságával áll összefüggésben. A dolgozók megtartása érdekében a fizetés mellett átlátható juttatási rendszerre is szükség van.

Csapatmunkáról van szó, a jó közeg meghatározó

A felmérésből kiderült, a kékgalléros munkatársaknak fontos, hogy milyen a csapat és milyen hangulatban telik a munkaidő. Ezeket a tényezőket csupán a stabil, biztonságos munkakörnyezet iránti igény és a fizetés előzi meg. A kutatás szerint a kékgallérosok legszívesebben nagyvállalatnál dolgoznak. Meghatározó számukra, hogy elégedettek legyenek a közvetlen felettes személyével, elérhetőségével, valamint a kihívással is.

A felmérésben vizsgálták azt is, hogy milyen csatornákat használnak tájékozódásra a kékgalléros álláskeresők. Az eredmények szerint 58 százalékuk ismerősökön, barátokon keresztül tájékozódik, közel 37 százalékuk megnézi a cég karrieroldalát álláskereséskor, hírlevéllel viszont csak 11 százalékuk érhető el.

Nyitókép: Pixabay

Kiemelt Partnereink