Szolgáltatók Huszonegy új busz kerül Komárom-Esztergom megyébe

Huszonegy új busz kerül Komárom-Esztergom megyébe

MTI/autopro.hu | 2022.03.04 08:18

Huszonegy új busz kerül Komárom-Esztergom megyébe

Reform 501-es buszok Debrecenben. | Fotó: Facebook/intertractionelectrics/

A Volánbusz három új Volvo 8900-as autóbuszt állít forgalomba Komárom-Esztergom megyében márciustól, ezeket a nyár közepéig további Mercedes-Benz Reform 501-es, hazánkban gyártott busz követi - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Hirdetés

Mosóczi László a tatabányai buszállomáson tartott rendezvényen elmondta, hogy a fejlesztés értéke meghaladja a másfél milliárd forintot. Az akadálymentes, légkondicionált, utastájékoztató és mobiltelefontöltő aljzatokkal ellátott járművekkel tizenkilenc megyei útvonalon találkozhatnak az utasok.

Az államtitkár tájékoztatott arról is, hogy Komárom és Révkomárom között jár a Volánbusz első elektromos busza, egy BYD K9 – azóta egyébként Budapest agglomerációjában is közlekednek elektromos buszok – Mercedes-Benz eCitaro-k a Volánbusznál.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója elmondta, Komárom-Esztergom megyében a most bejelentett huszonegy új járművel együtt 2018 óta már 46 új autóbusz biztosítja a magasabb színvonalú kiszolgálást.

A Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programja keretében 1700 új és újszerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba. A társaság az idén további 1000 új jármű beszerzését tervezi. Az év végéig a vállalat teljes autóbusz-állományának 45 százaléka megújulhat, ezzel a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenne.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink