Szolgáltatók Gebrüder Weiss: Győr erős a járműgyártásban

Gebrüder Weiss: Győr erős a járműgyártásban

Pardavi Mariann | 2013.09.05 11:15

Gebrüder Weiss: Győr erős a járműgyártásban

Dunaharaszti, Veszprém, Hajdúdorog, Kecskemét és Mosonmagyaróvár után Győrben nyitott új telephelyet a Gebrüder Weiss.

Hirdetés

– Ez a régió rendkívül erős a járműgyártásban, ráadásul számtalan, győri ipari parkban megtalálható vállalattal van kapcsolata a Gebrüder Weissnek – indokolta a győri telephely megnyitását az autopro.hu kérdésére Jakabfy Gábor kirendeltségvezető. – Számunkra Győr kiemelkedő gazdasági helyzete mellett a földrajzi adottságai sem elhanyagolhatóak: az új raktárunk ideális helyen van a Bécs-Dunaharaszti útvonalon, utóbbi településen található cégünk központja.

– Az 1500 négyzetméteres, ezer palettahellyel rendelkező gyűjtőraktár elsősorban a térség termelővállalatainak piacra jutását segíti elő. A győri ipari parkban, bérelt telephelyen végrehajtott fejlesztéssel tíz új munkahelyet teremtettünk az ötödik magyarországi telephelyünkön, amelynek összlétszáma ezzel eléri a 250 munkatársat – mondta el Thomas Schauer ügyvezető igazgató.

A Gebrüder Weiss egyik magyarországi telepe

A győri telep megnyitáshoz mintegy 100 millió forintos befektetést hajtott végre a vállalkozás. A Gebrüder Weiss az átfolyó költségnek tekintett útdíjat nem számítva tavalyi 11,1 milliárd forintos nettó árbevételénél jobb, 11,5 milliárd körüli bevételt vár erre az évre.

Az első félévben a cég értékesítési nettó árbevétele hét százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit, az EBITDA a nehéz gazdasági körülmények és a fuvarpiaci verseny mellett is pozitív.

A társaság tavaly Magyarországon 46 ezer négyzetméternyi raktárterülettel rendelkezett, 755 ezer küldeményt, ezzel 225 ezer tonnányi súlyt mozgatott meg.


Kiemelt Partnereink