Szolgáltatók Forma-1 világbajnok a Jungheinrich új márkanagykövete

Forma-1 világbajnok a Jungheinrich új márkanagykövete

autopro.hu | 2021.11.12 07:23

Forma-1 világbajnok a Jungheinrich új márkanagykövete

Nico Rosberg | Fotó: Jungheinrich

Az intralogisztika ökológiai lábnyoma nem tartozik a legnagyobbak közé, a környezetünkért felelős cégeknél mégis úgy látják, hogy lehetőségei szerint mindenkinek hozzá kell járulnia környezetünk megóvásához, egy élhető világ megteremtéséhez. Amint alaposabban is körülnézünk, láthatóvá válik, hogy erre sokkal több lehetőség van, mint ahogy azt első látásra gondolnánk.

Hirdetés

A Jungheinrich a napokban jelentette be, hogy ezentúl Nico Rosberg, mint márkanagykövet képviseli a céget az elektromobilitás és a fenntarthatóság jegyében.

Az autóversenyzés világában járatosaknak Rosberg nevéről elsősorban a Mercedes színeiben 2016-ban megszerzett Forma-1-es világbajnoki cím jut az eszébe. Az egykori pilóta azonban már régóta egy egészen más területen „versenyez”. Az elektromobilitás és a fenntarthatóság elkötelezett híve több, ilyen jellegű fejlesztéssel foglalkozó cégbe is befektetett, alapítója a berlini Greentech Festival szakmai vásárnak, ami az egész világról összegyűjtött fenntarthatósági projekteknek biztosít platformot. Nico Rosberg tehát nem egyszerűen egy, a sporteredményei révén ismert influenszer, aki a nevét adja valamilyen márkához, hanem az elektromobilitás és a fenntarthatóság iránt mélyen elkötelezett vállalkozó.

Az új márkanagykövet

A Forma-1 világbajnok mostantól márkanagykövetként képviseli az intralogisztikai megoldások területén vezető vállalatot.

„Nico Rosberg nemcsak a motorsport ikonikus alakja, hanem csakúgy, mint a Jungheinrich, a klímavédelem elősegítését támogató fenntartható technológiák elkötelezett híve és követője” - nyilatkozta Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke. „Új jövőképre és smart-technológiákra van szükségünk bolygónk megmentése érdekében. Ilyen például a villamosítás arányának növelése, valamint a szén-dioxid kibocsátás csökkentése a gazdaság minden területén - mindenekelőtt azonban a mobilitásban” - hangsúlyozta Nico Rosberg. „Az elektromobilitás további népszerűsítése érdekében szállok versenybe a Jungheinrichhel együtt.”

Új lehetőségek nyomában

A Jungheinrich megalapítása óta az elektromobilitás elkötelezett híve és úttörő szerepet játszik a lítiumion-technológia alkalmazása terén. Pontosan tíz évvel ezelőtt a Jungheinrich az anyagmozgató gépek gyártói között elsőként mutatta be a szériagyártásban készülő, lítiumion akkumulátorral szerelt targoncáját.

„Fenntarthatóan akarunk értéket teremteni - ez a közös cél vezérli a Jungheinrichet és Nico Rosberget” - emelte ki Dr. Lars Brzoska. „Nico Rosberg személyében testesíti meg ez irányú elköteleződésünket és munkákat. Közösen gondolunk ki ötleteket, dolgozunk megoldásokon és alkalmazásokon a villamosítás, az energiahatékonyság és a fenntarthatóság érdekében, hogy megmutassuk, milyen lehetőségek vannak a jövő raktárában. Új márkanagykövetünkkel, Nico Rosberggel ezt az elköteleződést fogjuk még hangsúlyosabban munkánk középpontjába állítani partnereink és a nyilvánosság számára.”

www.jungheinrich.hu/li-ion

Fotó: Jungheinrich

Nico Rosberg 1985-ben született Wiesbandenben, Keke Rosberg Forma-1-es világbajnok fiaként. Tizenegy évet töltött versenyzéssel a Forma-1-ben és 2016-ban elnyerte a világbajnoki címet. Miután felhagyott a Forma-1-es versenyzéssel, Nico Rosberg a fenntarthatóság mellett elkötelezett vállalkozóként tevékenykedik, zöld technológiákba és mobilitással foglalkozó startupokba fektet be. Monacói székhelyű vállalkozása számos projektet vezet. Nemzetközi szakértőkből álló elkötelezett csapat támogatja Monacóban, Nagy-Britanniában és Németországban. Számos sikeres startup befektetője, mint például a Lilium, a Volocopter, a What3Words, a Tier és a Formula E. 2018-ban a fenntartható innovációk elkötelezett támogatójaként elnyerte „Az Év GreenTech Vállalkozója” címet. Egy évre rá megalapította a GreenTech Fesztivált, amely egy globális platform a vezető zöld technológiák és fenntartható életvitel érdekében. 2020-ben létrehozta a Rosberg X Racinget, melynek egyben vezetője is és a csapattal az Extreme E versenysorozatban szerepel. Az Extrem E versenysorozat a klímaváltozás hatásaira hívja fel a figyelmet és bolygónk jövője érdekében az elektromos meghajtású járművek minél nagyobb arányú elterjedését támogatja a kisebb szén-dioxid kibocsátásért.

www.nicorosberg.com

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink