Szolgáltatók Fókuszban a kkv-k megerősítése

Fókuszban a kkv-k megerősítése

MTI | 2019.12.05 08:43

Fókuszban a kkv-k megerősítése

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kiemelten kezeli a kis- és középvállalkozások (kkv) megerősítését - hangsúlyozta Szepesi Balázs, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára.

Hirdetés

Szepesi Balázs, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, jó vállalkozásfejlesztési politika csak együttműködésben valósulhat meg, a kkv-stratégia pedig keretet nyújt a cégek, illetve a vállalatok és a kormány közötti kooperációra.

Valós problémákra kell a megoldás

Az államtitkár elmondta, a kkv-stratégia készítésekor kikérdezték a vállalkozók véleményét az előttük álló kihívásokról, ezek között említették többek között a túlzott bürokráciát, a forráshiányt, az adminisztrációs terheket és a szakképzést.

Erre adott válaszként született meg az új kkv-stratégia, melynek főbb pillérei: a vállalkozóbarát környezet megteremtését, a vállalatok megújulásának támogatását, a finanszírozás elősegítését, a külpiacra lépés előmozdítását, a szükséges tudás megszerzésének segítését, a sikeres generációváltás hátterének biztosítását.

Mentor- és generációváltás program is lesz

Jelenleg pedig már előkészítés alatt van a generációváltás programja. Az Országos Vállalkozói Mentorprogramban a személyes vállalkozói alprojektet a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány valósítja meg.

A személyes vállalkozói mentorálás során tapasztalt, jó kapcsolatrendszerrel rendelkező sikeres vállalkozó osztja meg a tudását, tapasztalatait a mentorált vállalkozóval. Az alprogramnak három célcsoportja van, a fiatal vállalkozók, a női vállalkozók, a generációváltás előtt álló családi vállalkozások.

Kiemelt Partnereink