Szolgáltatók Európai vasútgépész vezetők tanácskoztak Budapesten

Európai vasútgépész vezetők tanácskoztak Budapesten

MTI | 2014.10.17 08:41

Európai vasútgépész vezetők tanácskoztak Budapesten

Első alkalommal adott otthont Magyarország a rendezvénynek; az október 15-16-i találkozó házigazdájaként a MÁV-Start saját fejlesztésű-gyártású IC+ kocsijait is bemutatta.

Hirdetés

A tanácskozáson Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója ismertette a gépészeti és vontatási tevékenység személyszállító vállalatba történt integrációjának folyamatát és az új szervezeti felépítés előnyeit - ismertette közleményében a MÁV-Start.

A MÁV büszkesége, az IC+ szerelvény

Kormányos László, a MÁV-Start marketing és fejlesztési vezetője előadásában hangsúlyozta a dinamikusan fejlődő családbarát vasút kialakítását, amely tíz éven belül a legnagyobb közösségi közlekedési arányt éri el Európában.

Európa vezető vasúttársaságainak kezdeményezésére 2007-ben rendezték meg először a vasútgépész szakma irányítóinak találkozóját, amelyet azóta évente megtartanak. Az idei rendezvényen a MÁV-csoport vezetői német, holland, svájci, portugál, francia, osztrák és szlovén szakemberekkel találkoztak.

A találkozón bemutatták azt is, hogy a MÁV-Start húszéves kihagyást követően sikeresen újjáélesztette a hazai járműgyártást. A szolnoki bázison készült, a belföldi távolsági és nemzetközi forgalomban egyaránt közlekedtethető, teljes egészében magyar fejlesztésű és kivitelezésű IC+ kocsikat Schwartz István, a MÁV-START vasúti járműjavítás-vezetője mutatta be, aki a két prototípus fejlesztésének további lehetőségeiről és a szériagyártás terveiről is beszélt.

A találkozó résztvevői a budapesti "fejpályaudvarokra" is ellátogattak, a Nyugati pályaudvaron megnézték a Királyi várót és a hamarosan forgalomba álló IC+ kocsikat is.

Kiemelt Partnereink