Szolgáltatók Európában is indul az Opel autómegosztója

Európában is indul az Opel autómegosztója

autopro.hu/B.B. | 2016.08.20 06:43

Európában is indul az Opel autómegosztója

2017-től az öreg kontinensen is elérhető lesz a Maven, ezzel a harmadik német gyártóként kapcsolódnak be a carsharing szolgáltatásába.

Hirdetés

Épphogy elstartolt Amerikában, máris bevezeti az Opel Európában a Mavelt, a gyártó saját autómegosztó szolgáltatását. Az biztos, hogy az újdonság már a következő év első felében elérhető lesz, ám további részleteket csak novemberben közölnek. Jó hír, hogy a szolgáltatást nem csak Opel-tulajdonosok vehetik majd igénybe.

Az autókölcsönzést a többi versenytárshoz hasonlóan okostelefonos alkalmazáson keresztül lehet megindítani, az eltérés annyi, hogy a bérelt kocsit mindenképpen vissza kell juttatni egy Mavel-gyűjtőpontra.

Mint ahogy azt a gyártó marketingigazgatója, Tina Müller az Automobilwoche szerint elmondta, az Opel alkalmazkodik az átalakuló piaci igényekhez, és az autóeladások serkentése mellett egyre nagyobb figyelmet fordít a mobilitási szolgáltatásokra is.

A német gyártók közül eddig a Daimler és a BMW nyújt hasonló szolgáltatást, a Volkswagen-csoport - bár voltak próbálkozásai - egyelőre nem jelent konkurenciát ezen a téren.

Kiemelt Partnereink