Szolgáltatók Elnökséget választott a Gépipari Tudományos Egyesület

Elnökséget választott a Gépipari Tudományos Egyesület

Mester Nándor | 2014.04.28 09:41

Elnökséget választott a Gépipari Tudományos Egyesület

Egyebek között a kutatási eredmények gyorsabb alkalmazását is szorgalmazták a küldöttek a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) 45. éves közgyűlésén. Az új elnökség tagja lett Szammer István, az Autopro.hu alapító ügyvezetője.

Hirdetés

Folytatja az új szerkezetre való áttérési programot a GTE. Az a cél, hogy a szervezet a korábbinál sokkal szorosabban együttműködjön a rokon szakterületekkel, ennek révén újabb tudásközösségeket hozzanak létre és gyorsabban alkalmazzák a felgyülemlett tudást a gyártás minden területén.

Küldöttek a GTE közgyűlésén

A beszámoló kiemelten említette, hogy az egyesület tevékenységét még inkább a vállalati igényekhez kell közelíteni. Megállapították, hogy a jogi tagvállalatok száma évről-évre csökken és ez kedvezőtlen folyamat, jelenleg 35 céggel ápolnak aktív kapcsolatot. Úgy döntöttek, hogy vállalati fórumokkal próbálják dinamizálni ezt a munkát.

Sokat várnak a különféle felsőoktatási intézményekkel folytatott együttműködéstől. A GTE Ifjúsági Fóruma erőfeszítést tesz rendezvények szervezésére, a fiatal kutatók bemutatására, az egyesület szaklapjai pedig még aktívabban felkarolják az új tudományos kezdeményezéseket.

A GTE az elmúlt időszakban több jelentős szakai fórumot szervezett, illetve közreműködött ilyenek létrehozásában. Egyebek között autóbusz szakértői tanácskozást, háztartási készülékek szemináriumot, karbantartási ankétot szerveztek. Az egyesület gépjármű szakosztálya 2015-re elnyerte egy nagy európai autós rendezvény szervezési jogát, 250-300 főre és 20 millió forintos bevételre számítanak.

Az egyesület a tavalyi munkáról szóló beszámoló elfogadása után megválasztotta a vezetőséget. A hattagú országos elnökségbe egyetlen új tagként bekerült Szammer István, az Autopro.hu mérnök végzettségű alapító ügyvezetője.

Kiemelt Partnereink