Szolgáltatók Csak Skoda villamosok közlekedtek ma Miskolcon

Csak Skoda villamosok közlekedtek ma Miskolcon

MTI | 2014.10.12 20:28

Csak Skoda villamosok közlekedtek ma Miskolcon

Vasárnap csak az új Skoda villamosok közlekednek Miskolcon, a Tátra típusú és az úgynevezett bécsi villamosok most először a remízben maradtak - közölte a miskolci önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő helyi közlekedési cég.

Hirdetés

A Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. tájékoztatása szerint a város történetében a menetrend szerinti villamosközlekedést először a teljesen új, a város igényei szerint megépített villamosokkal biztosítja a társaság. Vasárnap tíz Skoda gyártmányú villamosokból állt forgalomba.

Így állították pályára júniusban az egyik Skoda villamost

Miskolcon zömmel uniós forrásból, mintegy 40 milliárd forintból fejlesztik a villamosközlekedést, a 31 új jármű értéke ebből megközelíti a 19 milliárd forintot.

A Miskolc városi villamosvasút fejlesztése című, uniós támogatással megvalósuló, Zöld nyílra keresztelt nagyprojekt jogi, gazdasági és műszaki előkészítése 2006-ban kezdődött meg, a teljes program befejezése 2015-re várható. A tervek szerint akkorra áll a megújult és meghosszabbított pályára az utolsónak érkező alacsonypadlós, klímaberendezéssel ellátott számítógép vezérelt Skoda 26THU3 villamos, amelyet a csehországi Plzenben gyártják.

Miskolcon 1897 júliusa óta van villamosközlekedés, az országban másodikként itt épült normál nyomtávú villamosvasút.

Kiemelt Partnereink